27 / 04 / 2024

Ender, 21. mağazasını Denizli Teraspark AVM'de açtı

Ender, 21. mağazasını Denizli Teraspark AVM'de açtı

Ender Mağazaları, 21. dev mağazasını Denizli Teraspark AVM'de büyük bir şölenle açtı



1976 yılından bu yana çok katlı mağazacılıkta yenilikçi, modern ve iyi hizmet anlayışıyla seçkin markaları, müşteriyle  buluşturmayı hedefleyen Ender Mağazaları, 21. dev mağazasını Denizli Teraspark AVM'de büyük bir şölenle açtı.

7 Kasım Cumartesi günü gerçeklen açılışa Ender Mağazaları Yönetim Kurulu Üyeleri Ercan Gizer, Bülent Gizer ve Orhan Gizer ev sahipliği yaptı. Denizli Valisi Yavuz Erkmen ve Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci'nin de yer aldığı açılışa çok sayıda davetli katıldı.

Açılıştan önce basın mensuplarının sorularını yanıtlandıran  konuşan Ender Mağazaları Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Gizer, önümüzdeki yıl 2'si İstanbul'da, diğerleri Bursa,  İzmir  ve Isparta'da olmak üzere 5 AVM'de daha mağaza açacaklarını açıklayan Gizer, bu sebeple 12.5 milyon dolar yatırım payı ayırdıklarını söyledi. 

AVM'de mağaza açmanın 2.5 milyon dolara, sokak mağazası açmanın 6 milyon dolara mal olduğunu bildiren Yönetim Kurulu Üyesi, “Yani önümüzdeki yıl 24.5 milyon dolar yatırım yapacağız. 300 kişiye daha iş imkanı sağlayacağız. Böylece çalışan sayımız da bin 700'e ulaşmış olacak.” dedi.  

Denizli'de açılan mağazada 200 markanın satıldığını söyleyen Gizer,  fiyatların yüzde 70 oranında erişilebilir düzeyde olduğunu ifade ederek, “Biz orta direğin grubuyuz” dedi.  Ender'in 400 bini Adana'da, 300 bini İstanbul'da olmak üzere toplam 1 milyon sadık müşterisi bulunduğuna dikkat çeken Gizer, bu rakamı daha da artırmak istediklerini kaydetti.  Sadık müşteri sayısına nasıl ulaştıklarını da anlatan Gizer, “Çalışanlarımıza, “sizin paranızı biz değil müşteri ödüyor” yaklaşımı ile iş yapmalarını öneriyoruz.  Ayrıca, Ender Kart ile çalıştığımız 200 marka için müşterilerimize 8 taksit olanağını sunuyoruz” diye konuştu.

Ender Mağazalarının, farklı  sektöre girmeyi düşünmediğini, çok katlı mağazacılıkta yola devam etmek istediklerinin altını çizen Gizer, 2010 yılında 7 mağaza daha açacaklarını söyledi. Bu mağazaların sadece 2 tanesinin sokak mağazası olacağını açıklayan Gizer,  geriye kalan 5 mağazasının İstanbul, Bursa, İzmir ve Isparta'daki AVM'lerde olacağını bildirdi. AVM'lerde bir mağaza yatırımının yaklaşık 2.5 milyon dolara mal olduğu bilgisini veren Gizer, bir sokak mağazasının ise yaklaşık 6 milyon dolar yatırım gerektirdiğini belirterek, “Toplam 7 mağaza için 24.5 milyon dolar yatırım yapacağız. Bu mağazalarla birlikte 300 kişiyi istihdam sağlanacak” bilgisini verdi. 

Ender Mağazaları olarak 2015'de 50 mağaza sayısına ulaşmak istediklerini söyleyen Gizer, bu rakamı  yakaladıklarında ise hedeflerinin, yurtdışında mağaza açmak olduğunu kaydetti.  Gizer, “İlk olarak Doğu Avrupa ülkeleri ile Bulgaristan, Slovakya, Azerbaycan'da mağaza açmayı düşünüyoruz” dedi. Ciro hedefleri hakkında da bilgi veren Gizer, 2008'de 100 milyon dolar ciro yaptıklarını, 2009 yılında bu rakamı, yüzde 5 büyüme ile 110 milyon dolara çıkartacaklarını açıkladı.

Latin Dans Grubu'nun görkemli dans gösteri ile başlayan açılış, Ece Gürsel, Tatiana, Tuğba Altıntop, Elif Ece Uzun, Çiğdem Saraçoğlu, Murat Parasayar ve Asil Çağıl'ın yer aldığı defile ve Pınar Aylin'in konseri, imza günü ile sona erdi. 

3000 metrekare net satış alana sahip Denizli Ender Mağazası, bünyesinde yer alan markaları ile kadın, erkek, çocuk, genç giyim ve aktif spor, ayakkabı ve kozmetik kategorilerinde hizmet verecek.


Geri Dön