19 / 04 / 2024

Ender Mağazaları 2012'ye 20 milyon dolar yatırımla giriyor!

Ender Mağazaları 2012'ye 20 milyon dolar yatırımla giriyor!

Türkiyede çok katlı mağazacılığın öncü şirketlerinden Ender Mağazalar Grubu, 2012 yılında da mağazalaşmaya devam edecek. Ender, 2012de İstanbulda 2 yeni mağaza açacak



Türkiyede çok katlı mağazacılığın öncü şirketlerinden Ender Mağazalar Grubu, 2012 yılında da mağazalaşmaya devam edecek. Bugün 23 mağazasıyla 2 milyon sadık müşteriye ulaşan Ender, 2012de İstanbulda 2 yeni mağaza açacak. Yeni mağazalar için 140 kişilik istihdam sağlayacak olan şirket, yeni dönemde Bursa ve Hatayda da mağaza açmak için araştırmalarını sürdürüyor.

Yeni mağazalar için mülk dahil 20 milyon dolar yatırım yapacaklarını açıklayan Ender Mağazaları Strateji ve İş Geliştirme Direktörü Meral Sevim 2011 yılını 165 milyon dolar ile kapatmayı öngörüyoruz. 2012 için hedefimiz ise bu yılkı ciromuzun en az yüzde 10 üzerine çıkmak. Gelecek hedeflerimiz arasında ise 2015e kadar 30 mağazaya ulaşmak ve Türkiye genelinde 50 mağazaya ulaştığımızda da yurt dışına açılmak yer alıyor dedi.

35 yıl önce Adanada kurulan Ender Mağazalar Grubu, yeni dönemdeki mağazalaşma hedeflerini ve yeni yatırım projelerini 16 Aralık Cuma günü Four Seasons Hotelde gerçekleşen basın toplantısında açıkladı.

Basın toplantısında şirketin üçüncü kuşak temsilcileri olan Ender Mağazaları Strateji ve İş Geliştirme Direktörü Meral Sevim, Halkla İlişkiler ve Reklam Direktörü Burcu Sürmeliler, Bilgi İşlem ve Satın Alma Direktörü Nevzat Gizer, İnsan Kaynakları Direktörü Gözde Gizer ve Proje Geliştirme Departmanı Burak Gizer hazır bulundu.

Ender Mağazaları Grubunun 2011 faaliyetlerini değerlendirmek ve yeni dönem yatırımlarını paylaşmak amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan Meral Sevim, 2012 yılında 20 milyon dolar yatırımla 2 yeni cadde mağazası açmayı hedeflediklerini söyledi. Sevim yeni mağazaların İstanbul Gaziosmanpaşa ve Ümraniyede olacağını, ayrıca Bursa ve Hatayda da mağaza açmak için çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı.

Çok katlı cadde mağazacılığına devam
Mülk edinerek çok katlı mağaza açma stratejilerine devam ettiklerini belirten ve her biri 4 bin metrekarelik alandan oluşan Mersin, Kocaeli ve Çorlu mağazaları için yaklaşık 25 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını kaydeden Sevim, Türkiye genelinde 23 mağazaya ulaşarak başarılı bir yıl geçirdikleri 2011i 165 milyon dolar ciro ile kapatmayı öngördüklerini sözlerine ekledi. 
Önümüzdeki yıl ciro beklentileri için ise Meral Sevim, 2012 ciro hedefimiz için net bir şey söylemek henüz erken. Nitekim Avrupa ekonomisinde meydana gelen çatlaklıkların ve komşu ülkelerde ki sıcak gelişmelerin Türkiye ekonomisini de bir ölçüde etkileyeceğini düşünüyoruz.  Buna karşın 2012 ciro hedefimizi, 2011 ciromuzdan en az yüzde 10 fazla olarak hedefliyoruz. Gelecek hedeflerimiz arasında ise 2015e kadar 30 mağazaya ulaşmak ve Türkiye genelinde 50 mağazaya ulaştığımızda da yurt dışına açılmak yer alıyor dedi.

Sektör modern perakendeciliğin eşiğinde
Türkiye genelindeki 23 mağazasında 500 farklı marka ile 2 milyon sadık müşterileri olduğunu ifade eden Meral Sevim, perakende sektörünün hızla gelişen ve sürekli büyüyen sektörlerin başında geldiğini, Türkiyede şu anda perakende sektörünün geleneksel perakendecilikten, modern (kurumsal ve profesyonel) perakendeciliğe doğru bir değişimin eşiğinde olduğunun altını çizdi. Bu değişimin sektörde kurumsal oyuncular lehine bir gelişim imkanı sağladığını da sözlerine ekleyen Sevim, Büyüyen AVM sektörü ile birlikte perakende 2005 yılından itibaren bir ivme kazandı. Tüm bu gelişmeler Türkiye perakende sektörünü yabancı yatırımcı için büyük bir pazar konumuna getirerek, rekabeti artırıp müşteriye avantaj sağlamaktadır dedi.

Müşterileri yakalamak daha da zorlaşacak
Önümüzdeki yıllarda özellikle kişiye özel hizmetin artacağına dikkat çeken Meral Sevim konuyla ilgili şunları söyledi; Müşteriler daha seçici ve bilinçli olacaklarından onların algı alanlarına girmek, yakalamak daha da zorlaşacak. Fakat bu doğru hedef kitlesini benimseyen köklü kurumlara avantaj sağlayarak, sadık müşteri sayısını artırıcı faaliyetlerin oluşmasına olanak yaratacak.


Geri Dön