25 / 04 / 2024

Ender Vardar kimdir?

Ender Vardar kimdir?

Ankara Aydınlılar Derneği Başkanı Ender Vardar Aydın'dan MHP Milletvekili Aday Adayı olmak için Çevre ve Şehricilik Bakanlığındaki görevinden istifa etti. Peki, Ender Vardar kimdir? İşte Ender Vardar...



Ender Vardar kimdir?

Ender Vardar,  ilkokul, ortaokul ve liseyi Nazilli' de bitirdi. Daha sonra  Adana  İ.T.İ.A Mühendislik Bilimleri Fakültesi inşaat mühendisliği bölümünden 1981 yılında mezun oldu. 


1981-1990 yılları arasında Nazilli'de şirket kurarak inşaat ve turizm işleri ile iştigal etti. 


Nazilli Yenimahalle Spor Kulübü kurucu yönetim kurulu üyeliği, Nazilli Pamukspor kulübü 2. Başkanlığı ve Yeni Nazilli Spor yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu.

 

1990-1992 yıllan araşma Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Bakan danışmanlığı görevlerinde bulundu. 


1992-1997 yılları arasında Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Yapı İşleri Genel Müdürlüğü'nde İnşaat Mühendisi olarak çalıştı. 


1997 yılında Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Teknik Araştırma ve Uygulama Genel Müdürlüğü'nde, Belediye İlişkileri ve Fonlar Daire Başkanı olarak atandı. Daha sonra Genel MüdürL lük'te İmar Uygulama Daire Başkanı olarak toplam 13 yıl görev yaptı. Şu an aynı Genel Müdürlükte Teknik Uzman olarak çalışmaktaydı. 


Göller Birliği Derneği kurucu üyeliği ve yönetim kurulu 2. Başkanlığı, Çukurova Üniversitesi Mezunları Vakfı kurucu mütevelli heyet üyesi ve yönetim kurulu muhasip üyeliği Egem Platformu kurucu eş başkanı ve dönem başkanlığı görevlerinde bulunan Vardar, 2002 milletvekili genel seçimlerinde Aydın ilinden aday oldu. 1996 yılından bu yana Aydınlılar Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanlığı görevini yürütüyor. 


Vardar, Evli ve 2 çocuk babasıdır. 


Ender Vardar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan istifa etti!


Geri Dön