24 / 04 / 2024

Ender Yorgancılar ile Hilmi Uğurtaş, İzmir'e üniversite kuracak

Ender Yorgancılar ile Hilmi Uğurtaş, İzmir'e üniversite kuracak

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar ve AOSB Başkanı Hilmi Uğurtaş, İzmir'e teknik üniversite kurmak için işbirliği yapmaya hazırlanıyor



İzmir'in üniversiteler kenti olma hedefine bir katkı da sanayicilerden geldi. Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ile Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (AOSB), İzmir'e Türkiye'nin ilk özel teknik üniversitesini kurmak için el ele verdi.

Çiğli'de AOSB'ye ait olan 90 bin metrekare alanda kurulacak olan üniversite için EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, "AOSB ile birlikte İzmir'e teknik üniversite kurmak için çalışmalara başladık. Önümüzdeki günlerde AOSB ile birlikte oturup projeye son şeklini vereceğiz. Bölge sanayicilerin işbirliği ile Türkiye'ye örnek bir üniversite kurmak istiyoruz" dedi.

İzmir milletvekilleri İsmail Katmerci ile Mehmet Ali Susam da üniversitenin  Ankara  ayağında her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

İzmir'de teknik üniversite kurmak için EBSO ile AOSB'nin 2 ayrı projesi bulunurken, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, EBSO Vakfı aracılığıyla üniversitenin kurulması için düğmeye bastı. AOSB Başkanı Hilmi Uğurtaş ile önümüzdeki günlerde bir araya gelecek olan Yorgancılar, teknik üniversitenin detaylarını görüşecek. Teknik üniversitede sanayicinin ihtiyaç duyduğu alanlarda teknik eleman yetiştirilmesi planlanırken, üniversitenin en kısa zamanda kurularak eğitime açılması hedefleniyor.

VAKIF OLUŞUMU

AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş ise bölge sanayicilerinin katılımı ile öncelikle vakıf kurmak için girişim başlattıklarını anlattı. Uğurtaş, şöyle konuştu: "Bizim bölgede hazır bir yerimiz var. Bu alanda güzel bir üniversite kurmayı planlıyoruz. EBSO'nun da böyle bir planı var. EBSO'nun hazır bir vakfı var ama bütçesi yok. Bu birliktelik nasıl olur bilmem ama gerekli şartlar sağlanırsa birlikte bir üniversite kurabiliriz."

YeniAsır/Murat Şahin


Geri Dön