16 / 04 / 2024

Ender Yorgancılar: İzmir'i yeniden planlamak lazım!

Ender Yorgancılar: İzmir'i yeniden planlamak lazım!

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir'i ekonomi anlamında yeniden planlamak gerektiğini söyledi. Türkiye'nin atacağı adımlar dünya ekonomisinde önemli bir yere gelmesini sağlayacak...



Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir'i ekonomi anlamında yeniden planlamak gerektiğini söyledi. 


EBSO Eylül ayı olağan meclisinde konuşan Yorgancılar, "İzmir'i Serbest Şehirler Bölgesi yapalım. Bunun altyapısı için de sektörleri belirlemek lazım. Benim ilk aklıma gelen, Ailağa bölgemizi petrokimya, plastik ve demirçelik sektörlerinde endüstri sanayi bölgesi haline getirmek. Ayrıca Bayındır'ı çiçekçilik merkezi haline; Tire ve Ödemiş'i süt-slit ürünleri ve hayvancılık alanmda 'yerelde kalkınma' merkezleri yapabiliriz" dedi. Tür kiye'nin bir süredir üreterek değü, tüketerek büyüdüğünü savunan Yorgancılar şöyle devam etti: M 'Üretimi artırmalıyız' "Yani biz 'yapıp' değil, 'alıp' büyümüşüz. Küresel rekabet sırasında 45'inci sıradayız. Üretim yapmadığımız için bu rakamlara ulaştık. Biz bunları da her fırsatta dile getirdik. 

EBSO Meclis toplantısına Başkan Yorgancılar'ın kızkardeşi EBSO Meclis Üyesi Gülfern Perçin ile babası İsmet Yorgancılarda katıldı. 

Bugün biz ihracatla büyüyoruz. İnşaat sektöründeki karlılık, AVM'ler, lüks konutlar ekonomide bu sonucun çıkmasına neden oldu. Çünkü inşaat sektörü lokomotif sektör. Biz bu sektörü sanayi inşaatı için kullanabilirsek istihdam sağlamı-. İnşaat sektörü çalışıyor ama karşılığında üretim yok" EBSO Meclis Başkanı Salih Esen ise DEİK'in daha sağlıklı koordinasyon sağlanması adına Ekonomi Bakanlığı'na bağlandığım hatırlatarak, "Umaıım DEİK bu sayede daha iyi noktalara gelir. Çünkü, Türkiye'nin atacağı adımlar dünya ekonomisinde önemli bir yere gelmesini sağlayacak. Altık biz de tartışmaları bırakıp, ekonomiyi daha iyiye götürmeyi planlamahyız" açıklamasında bulundu.


Yeni Asır 


Geri Dön