20 / 04 / 2024

Ender Yorgancılar: OSB'lerdeki taşınmazlar finansal kiralamaya konu olabilecekler!

Ender Yorgancılar: OSB'lerdeki taşınmazlar finansal kiralamaya konu olabilecekler!

Ege Bölgesi Sanayi Odası ( EBSO ) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Organize Sanayi Bölgelerinde ( OSB ) yer alan taşınmazlar için 'finansal kiralamaya konu olabilecekler' dedi...



Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) yer alan taşınmazların finansal kiralama (factoring) sözleşmesine konu edilmesinin sürdürülebilir büyüme ve üretim bazlı politikalara katkı yapacağını bildirdi.


Yorgancılar, yaptığı yazılı açıklamada, OSB'lerdeki taşınmazların alımında ve yapımında finansal kiralamaların önünü açan düzenlemeye destek verdi. OSB'lerin planlı sanayileşmenin en önemli unsurlarından olduğunu belirten Yorgancılar, düzenlemeye göre OSB'lerdeki taşınmazların finansal kiralamaya konu olabileceğini dile getirdi.


Yorgancılar, "Bugün sevinerek görmekteyiz ki, bir konumuzu daha çözüme kavuşturduk. 6525 Sayılı Kanun ile OSB içinde yer alan taşınmazların, finansal kiralama sözleşmesine konu edilmesi söz konusu olmuştur. OSB'lerde yer alan taşınmazların finansal kiralama sözleşmelerine konu edilmesi sürdürülebilir büyüme ve üretim bazlı politikalara katkı yapacaktır. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, üretim bazlı politikalar ile Türkiye’nin umutlu geleceğine olan inancımı ifade etmek istiyorum" dedi. 


Yorgancılar, OSB'lerin planlı sanayileşmenin en önemli unsurlarından biri olduğuna dikkati çekerek, Ege Bölgesi Sanayi Odası olarak bu farkındalıkla, İzmir'de 10 OSB’nin kurucu ortakları olduklarını hatırlattı.


AA


Geri Dön