19 / 04 / 2024

Ender Yorgancılar: TOKİ fabrika yapsın!

Ender Yorgancılar: TOKİ fabrika yapsın!

Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar sanayileşmenin ikinci plana atılmasından yakınarak, TOKİ’nin fabrika yapması gerektiğini söyledi.




Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, sanayinin önünün açılmasında TOKİ'nin de etkisi olabileceğini belirterek, "TOKİ fabrika da yapsın" dedi. EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, sanayicinin finansman sorununun çözümü için önerilerde bulundu. Fabrika açmak isteyen sanayicinin borç yükünün arsa ve fabrika kurarken arttığını kaydeden Başkan Yorgancılar, "TOKİ konut yapıyor. Fakat bunun yanında fabrika da yapmalı. Fabrika açmak isteyen sanayici parayı arsaya veriyor, üzerine fabrikayı yapıyor, içine makineleri koyuyor. Parası kalırsa işletme sermayesi oluyor, kalmazsa kredi için bankaya gidiyor. Bunun yerine  TOKİ  fabrika yapsa ve 10 yıl vadeli satsa, sanayicinin bankaya harcayacağı para işletmeye girer" dedi. 


'İzmir yeniden planlanmalı'

İzmir için kentsel dönüşümün fırsat olduğunu söyleyen Yorgancılar, "İzmir kendi özelliklerini geliştirerek büyümeli. Burada tarım, ticaret, sanayi sağlık turizmi var. Enerji kaynaklarını geliştirebilirsin. İzmir'in yeniden planlanması lazım. Kentsel dönüşüm büyük fırsat. Bunun için yerel yönetimler ve odalar katkı koymalı. İtiraz edilmeyen planlar yapılmalı. İzmir'de sağlık turizmi ön plana çıkmalı. Turizm sezonu sadece Çeşme'de 3-4 ayla kalmamalı, 6 aya çıkarmak lazım. Jeotermal önemli fırsat.  İzmir  yaşanacak şehir" diye konuştu. 


Yerelde kalkın olmalı

Yerelde kalkınma olmadığı sürece ülkenin gelişemeyeceğini belirten Başkan Yorgancılar, "Aliağa bölgemizi plastik, petro-kimya ve demir-çelik, Bayındır'ın çiçekçilik, Tire-Ödemiş'in süt ve süt ürünleri merkezi olması şart. Yani yerelde kalkınma. Bu olursa ülkenin refah seviyesi daha da artacak" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön