26 / 04 / 2024

Endonezya'dan Ankara'ya kentsel dönüşüm ziyareti!

Endonezya'dan Ankara'ya kentsel dönüşüm ziyareti!

2004 yılında yaşanan tsunami felaketinde 130 bin insanını kaybeden Endonezya'nın Banda Aceh şehri, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm deneyimlerinden yararlanacak.



2004 yılında yaşanan tsunami felaketinde 130 bin insanını kaybeden Endonezya'nın Banda Aceh şehri,  Ankara  Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm deneyimlerinden yararlanacak. 


Endonezya'nın Aceh bölgesinin en büyük şehri olan Banda Aceh'in Belediye Başkanı Illıza Sa'aduddın Djamal ve beraberindeki heyet, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği Dikmen Vadisi, Kuzey Ankara gibi kentsel dönüşüm projelerini ve uygulamalarını yerinde görüp Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden bilgi aldı.


9.1 büyüklüğünde deprem ile ardından meydana gelen tsunaminin yaşandığı Banda Aceh'te, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm uygulamalarını kendi ülkelerinde de gerçekleştirmek isteyen Banda Aceh Heyeti, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Asım Balcı tarafından kabul edildi.

Görüşmede, Banda Aceh heyeti adına Belediye Başkanı Illıza Sa'aduddın Djamal, ilk kez geldiği Ankara'yı çok beğendiklerini ifade etti.


Özellikle kentsel dönüşüm projelerinden çok etkilendiklerini belirten Başkan Djamal, Türkiye'deki belediyelerle teknik işbirliği gerçekleştirmek istediklerini vurguladı ve özellikle de Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden, ülkelerinde gerçekleştirecekleri kentsel dönüşüm projeleri için destek istedi.


Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı da Banda Aceh heyetine Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak her konuda yardımcı olabileceklerini söyledi. Sıcak bir atmosferde gerçekleşen görüşmede, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı, heyete Başkan Gökçek'in imzasının bulunduğu çini tabak takdim ederken, Banda Aceh Belediye Başkanı Djamal da 2004 yılındaki tsunami felaketinden kurtulan kadınların el emeğiyle yaptıkları çantayı Asım Balcı'ya sundu. 


Habertürk



Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


TSUNAMİ felaketinde 130 bin insanını kaybeden Endonezya'nın Banda Aceh şehri, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm deneyimlerinden yararlanacak. Banda Aceh'in Belediye Başkanı Illıza Sa'aduddın Djamal ve beraberindeki heyet, Dikmen Vadisi, Kuzey Ankara gibi kentsel dönüşüm projelerini ve uygulamalarını yerinde görüp Büyükşehir yetkililerinden bilgi aldı. 


Haber Milliyet Ankara Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Tsunami felaketinde 2004 yılında 130 bin insanını kaybeden Endonezya'nın Banda Aceh şehri, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm deneyimlerinden yararlanacak. 


Bilgi aldılar Endonezya'nın Aceh bölgesinin en büyük şehri olan Banda Aceh'in Belediye Başkanı lllıza Sa'aduddm Djamal ve beraberindeki heyet, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği Dikmen Vadisi, Kuzey Ankara gibi kentsel dönüşüm projelerini ve uygulamalarını yerinde görüp Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden bilgi aldı. 


9.1 büyüklüğünde deprem ile ardından meydana gelen tsunamiııin yaşandığı Banda Aceh'te, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm uygulamalarını kendi ülkelerinde de gerçekleştirmek isteyen Banda Aceh Heyeti, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Asım Balcı tarafından kabul edildi. 


Görüşmede, Banda Aceh heyeti adına Belediye Başkanı lllıza Sa'aduddm Djamal, ilk kez geldiği Ankara'yı çok beğendiklerini ifade etti. Başkan Djamal, özellikle de Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden, ülkelerinde gerçekleştirecekleri kentsel dönüşüm projeleri için destek istedi. 


Balcı da Banda Aceh heyetine Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak her konuda yardımcı olabileceklerini söyledi. 


Sıcak bir atmosferde gerçekleşen görüşmede, Balcı, heyete Başkan Gökçek'in imzasının bulunduğu çini tabak takdim ederken, Banda Aceh Belediye Başkanı Djamal da 2004 yılındaki tsunami felaketinden kurtulan kadınların el emeğiyle yaptıkları çantayı Asım Balcı'ya sundu. 


Milliyet Ankara



Haber Akşam Ankara Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


2004 yılında yaşanan tsunami felaketinde 130 bin insanını kaybeden Endonezya'nın Banda Aceh şehri, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm deneyimlerinden yararlanacak. 


ENDONEZYA'nın Aceh bölgesinin en büyük şehri olan Banda Aceh'in Belediye Başkanı Illıza Sa'aduddm Djamal ve beraberindeki heyet, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği Dikmen Vadisi, Kuzey Ankara gibi kentsel dönüşüm projelerini ve uygulamalarını yerinde görüp Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden bilgi aldı. 9.1 büyüklüğünde depremle ardından meydana gelen tsunaminin yaşandığı Banda Aceh Belediye Başkam Illıza Sa'aduddın Djamal, ilk kez geldiği Ankara'yı çok beğendiklerini ifade etti. 


BÜYÜKŞEHİR'DEN DESTEK 

Özellikle kentsel dönüşüm projelerinden çok etkilendiklerini belirten Başkan Djamal, Türkiye'deki belediyelerle teknik işbirliği gerçekleştirmek istediklerini vurguladı ve özellikle de Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden, ülkelerinde gerçekleştirecekleri kentsel dönüşüm projeleri için destek istedi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı da Banda Aceh heyetine Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak her konuda yardımcı olabileceklerini söyledi. 


Akşam Ankara


Geri Dön