19 / 03 / 2024

Enerji dünyası Doosan’ın ICCI’da düzenlediği özel davette buluştu!

Enerji dünyası Doosan’ın ICCI’da düzenlediği özel davette buluştu!

Dünya genelinde 43.000 üzerinde çalışanı ve 22,3 milyar USD cirosuyla Güney Kore’nin en büyük 10 şirketinden biri olan, 118 yıllık köklü geçmişi ile Güney Kore’nin en köklü markası Doosan, Türkiye pazarındaki yoğun çalışmalarına ICCI 2014’le başladı.



Enerji sektörüne yönelik entegre çözümleri ile dünyanın en geniş ürün ve hizmet portföyüne sahip şirketlerinden olan Doosan, bu yıl 20.si düzenlenen ICCI Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı’nın sponsorlarından biri olarak, Türkiye ve dünyadan başarılı projelerini fuar ziyaretçileri ile buluşturdu. Doosan fuarın açılış gününün akşamında WOW Convention Center’da düzenlenen dev bir organizasyonla, başta iş dünyasının liderleri olmak üzere, enerji sektörünün önde gelen isimlerini bir araya getirdi.  Doosan’ın Enerjiden Sorumlu Türkiye Genel Müdürü Metin Oktay’ın hoşgeldiniz konuşması ve şirkete dair bilgilendirici sunumuyla başlayan gecede sektöre yön verenler enerji devi Doosan hakkında bilgiye sahip oldu.


Enerji santrallerine yönelik anahtar teslim çözümlerinin yanı sıra, farklı yakıt gruplarında verimlilik ve çevre dostu teknolojilerde öne çıkan, deniz suyu ve atık su arıtma projelerinde dünya lideri şirketlerinden olan Doosan; ICCI Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı’nda sektör temsilcileri ile buluştu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu gibi önemli isimlerin yanı sıra enerji alanında uzman uluslararası akademisyenlerin,  sektörün ve iş dünyasının önde gelenlerinin yer aldığı etkinlik, geniş bir katılımla gerçekleşti.


Fuarla ilgili olarak konuşan Doosan’ın Enerjiden Sorumlu Türkiye Genel Müdürü Metin Oktay; “ICCI kapsamında kanaat önderleri ve uzmanlar görüşlerini paylaşıyor, enerji şirketleri yetkilileri birbirlerine projelerini anlatıyor ve ortak projeler geliştiriyor. Bu sırada tüm firmalar enerji alanında sunduğu ürün ve hizmetleri tanıtma imkanı buluyor. Sektörün önde gelen diğer tedarikçi firmalarıyla birlikte sektör üzerine görüş alışverişinde bulunmak, ortak iş fırsatları üzerine konuşmak, Doosan’ın ileri teknolojilerini sergilemek ve medyanın önde gelen temsilcileriyle bir araya gelmek bizi çok mutlu etti. Doosan olarak global platformda bugüne dek 300’un üzerinde projede yer aldık. Afrika, Güney Amerika, Orta Doğu, Hindistan ve Güney Asya’da büyük ölçekli enerji santrallerine EPC (anahtar teslim tedarikçi) olarak imza attık, atmaya devam ediyoruz. Bir çok farklı yakıt grubunda yakıt verimliliği ve çevre dostu teknolojileri her şeyin üstüne koyan çok geniş bir ürün ve hizmet portföyüne sahibiz. Özellikle yüksek verimli termik santral teknolojilerimizin ve çevre dostu ürün ve


hizmetlerimizin Türkiye’nin hedeflerine ulaşması için ideal çözümü oluşturduğuna inanıyoruz. 


Ülkemizi en büyük avantajı coğrafi olarak çok kilit bir noktada olması. Türkiye, enerji zengini ülkelere çok yakın. Hemen diğer tarafında ise enerji tüketimi son derece yüksek olan Avrupa ülkeleri yer alıyor. Bu bağlamda Türkiye pazarını gelişime çok açık olarak görüyor, üstün teknolojimiz ve bilgi birikimimizle ilerleyen dönemde çok önemli projelerde yer almayı planlıyoruz” dedi.



Geri Dön