29 / 03 / 2024

Enerji kimlik belgesi alma süresi 2017!

Enerji kimlik belgesi alma süresi 2017!

Binalara enerji kimlik belgesinin alınması gerekiyor. Peki, bu belgenin ne zamana kadar alınması gerekiyor? İşte enerji kimlik belgesi alma süresi 2017..



5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ve Yönetmeliği gereğince zorunlu, binalara enerji kimlik belgesinin alınması gerekiyor. 


Bu belge, binalarda enerjinin ve enerji kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmasına, enerji israfının önlenmesine ve çevrenin korunmasını sağlamak için, asgari olarak binanın enerji ihtiyacı ve enerji tüketim sınıflandırması, yalıtım özellikleri ve ısıtma ve/veya soğutma sistemlerinin verimi ile ilgili bilgilerini içeren belge oluyor.


Gayrimenkulün satılması veya kiraya verilmesi safhasında, mal sahibi enerji kimlik belgesinin bir suretini alıcıya veya kiracıya veriyor.


Aksi halde, ilgili bina satılıp kiraya verilemiyor. Enerji kimlik belgesi alma süresi 2017 geçtiğimiz sene sona erecekti. Ancak alınan karara göre 1 yıllığına ertelenmişti.


Uzatma kararından sonra verilen süre de sona erdi. Enerji kimlik belgesi alma süresi 2017 2 Mayıs'ta bitiyor.


2 Mayıs'tan sonra tüm binalar için bu belgenin alınmış olması gerekiyor. Bu belge olmadan 2 Mayıs itibari ile tasarruf işlemi yapılamıyor.


Enerji kimlik belgesi, 10 yıl boyunca geçerliliğini koruyor. Bu sürenin sonunda belgenin tekrar yenilenmesi gerekiyor.




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön