16 / 04 / 2024

Enerji kimlik belgesi örneği!

Enerji kimlik belgesi örneği!

Enerji kimlik belgesi sınıflandırmaları A’dan G’ye kadar olup; A sınıfı en verimli seviye iken, G sınıfı en düşük verimli seviye oluyor. İşte enerji kimlik belgesi örneği..



Enerji kimlik belgesi zorunluluğu 2 Mayıs itibari ile başlıyor. Bu tarihten sonra enerji kimlik belgesi olmayan yapılar alım satım ve kiralama işlemine konu olamayacak. Bu işlemlerin yapılabilmesi için enerji kimlik belgesinin alınması zorunlu olacak.


Enerji kimlik belgesi, binalarda enerjinin ve enerji kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmasına, enerji israfının önlenmesine ve çevrenin korunmasını sağlamak için, asgari olarak binanın enerji ihtiyacı ve enerji tüketim sınıflandırması, yalıtım özellikleri ve ısıtma ve/veya soğutma sistemlerinin verimi ile ilgili bilgilerini içeren belge oluyor.


EKB sınıflandırmaları A’dan G’ye kadar olup; A sınıfı en verimli seviye iken, G sınıfı en düşük verimli seviye oluyor. EKB için eski binalarda bir sınıf zorunluluğu yoktur. Ancak yeni binalarda en az C sınıfında olma zorunluluğu bulunuyor.


Enerji kimlik belgesi örneği

Enerji kimlik belgesi örneği!

Enerji kimlik belgesi örneği!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön