29 / 03 / 2024

Enerji tasarruflu ofis: Çebi Natura

Enerji tasarruflu ofis: Çebi Natura

Çebi Yapı tarafından Beylikdüzü'nde Home Office konseptine uygun olarak tasarlanan Çebi Natura'da elektrik enerjisinden yüzde 38, su kullanımından ise yüzde42 tasarruf sağlanıyor. Proje teslime hazır.



Çebi Yapı tarafından inşa edilen ÇebiNatura, çevreci, güvenli ve verimli özellikleriyle modern bir iş merkezi olarak dikkat çekiyor. Home Office konseptine uygun olarak tasarlanan Çebi Natura, İstanbul'un yeni yaşam merkezi Beylikdüzü'nde E5 üzerinde konumlanıyor. Teslime hazır konumdaki proje, 12 katı home Office, 2 katı dükkan, 4 katı ise otopark olarak kullanılmak üzere, toplam 18 kattan oluşuyor. Merkezde, her katta brüt 65, 81, 90, 140 ve 142 metrekare olmak üzere 5 farklı tipte 12 ofis yer alırken, ayrıca, ofis sahiplerinin kullanımına sunulacak, 2 adet 15 kişilik toplantı salonu ve 1 adet 60 kişilik konferans salonu da bulunuyor. Ofis sahipleri, otopark hizmetinden de ayrı ayrı yararlanabilecek. 


ÇEBİ NATURA YEŞİL BİNA SERTİFİKALI 


Yeşil Bina (Leed Gold) sertifikalı Çebinatura, "3. Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi'nde 'ÇEDBİK Ödülü'ne de uygun görüldü. ÇebiNatura, Yeşil Bina kriterleri doğrultusunda, elektrik enerjisinden yüzde 38, su kullanımından ise yüzde 42 oranında tasarruf sağlıyor. VRV tipi ısıtma soğutma sistemiyle donatılan ÇebiNatura'da enerji tasarruflu A+klima santralleri kullanılıyor. Merkezde güneş enerjisi panelleriyle elektrik üretimi gerçekleştirilirken, ofis sahiplerinin ortak kullanım alanlarından kaynaklanan giderleri azaltılıyor. Çebi Natura projesinde, Türkiye'de yalnızca tarihi eserler, çok özel kamu yapıları ve bazı yüksek katlı binalarda uygulanan Nonlinear Performance Analysis yöntemiyle, Boğaziçi Üniversitesi ile yapılan ortak çalışmalarla spesifik (parsele özel) zemin etütleri gerçekleştirildi. Çalışmalara göre, 475 yıl boyunca olması muhtemel depremlerde, ÇebiNatura'da sıfır can kaybı ve yüzde 90'ın üzerinde hemen yeniden kullanım sonuçları elde edilerek, merkezin can ve mal açısından güvenliği kanıtlanmış oldu. 


YÜZDE 1 KDV AVANTAJI


ÇebiNatura sıradan iş merkezlerinin aksine, imalatta kullanmış olduğu teknolojik altyapı sayesinde işletme giderlerini minimize ediyor. Sahiplerini ay sonu masraflarıyla üzmüyor. Yüksek kar getirisiyle de yatırımcılar için çok cazip fırsatlar sunan ÇebiNatura, yüzde 1 KDV avantajı ve lansman fiyatlarıyla satışa sunuluyor. 


Sabah




Geri Dön