26 / 04 / 2024

Enerji, ulaşım ve kentsel dönüşüm projeleri kapsamında kamulaştırma yapılacak!

Enerji, ulaşım ve kentsel dönüşüm projeleri kapsamında kamulaştırma yapılacak!

Bakanlar Kurulu, aldığı karar ile belli bölgelerde, hidroelektrik santral ve baraj yapımı ile enerji, otoyol ve kentsel dönüşüm projeleri kapsamında bazı taşınmazların acele kamulaştırılacağını açıkladı...



BAKANLAR Kurulu, aldığı karar ile belli bölgelerde, hidroelektrik santral ve baraj yapımı ile enerji, otoyol ve kentsel dönüşüm projeleri kapsamında bazı taşınmazların acele kamulaştırılacağını açıkladı. 


Türkiye Elektrik İletim AŞ, İspir-Bağıştaş Enerji, Çiçektepe Trafo Merkezi, Seyhan-Ceyhan 2-Osmaniye Enerji, Lapseki 2-Sütlüce 2 Denizaltı Kablosu, Kurşunlu-Bağlum-Sincan Enerji, Uzundere-Aliağa Enerji ve BurdurKeçiborlu Enerji îletim Hattı projeleri kapsamında belirlenen güzergaha isabet eden taşınmazlar kamulaştıracak. Regülatör, baraj ve hidroelektrik santral yapımı amacıyla Erzincan, Bingöl, Giresun, Elazığ ve Antalya'da bazı taşınmazlar; Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi kapsamında bazı taşınmazları kamulaştıracak.Gönen Belediye Başkanlığı da kentsel dönüşüm ve gelişim projesi kapsamında Kurtuluş Mahallesindeki bazı taşınmazların acele kamulaştırmasını yapacak. 


Sözcü Gazetesi 


Geri Dön