29 / 03 / 2024

Enerji Verimliliği Derneği 15. şubesini Van'da açtı!

Enerji Verimliliği Derneği 15. şubesini Van'da açtı!

Türkiye’de etkin projeler geliştiren Enerji Verimliliği Derneği, geçtiğimiz şubat ayında açılan Adana Şubesi’nin ardından, Van’da on beşinci şubesini açtı.



Enerjinin etkin ve verimli kullanılabilmesi için farkındalık oluşturmak, ayrıca bilimsel ve teknik araştırmalar yaptırmak ve sonuçlarını kamu kuruluşları ve vatandaşlar ile paylaşarak verimliliği arttırmak için tüm Türkiye’de etkin projeler geliştiren Enerji Verimliliği Derneği, geçtiğimiz şubat ayında açılan  Adana  Şubesi’nin ardından, Van’da on beşinci şubesini açtı.


Nitelikli teknik altyapısı ve güçlü yönetimi ile başarılı kampanyalar ve etkinlikler düzenleyerek toplum üzerinde enerji verimliliği konusunda kısa zamanda farkındalık oluşturmayı başaran Enerji Verimliği Derneği’nin yeni şubesi Enerji Verimliliği Derneği Başkan Vekili  Adnan Ersoy Ulubaş’ın katılımıyla Van’da açıldı.


Enerji Hanım, Enerji Çocuk, Enerji Verimli Ulaşım ve Enerji Verimli Sanayi’den oluşan Enerji Takımı ile Türkiye’nin dört bir yanında etkin projeler gerçekleştiren Enerji Verimliliği Derneği’nin şube sayısı, Van’da açılan şubeyle beraber 15 oldu.


Enerji Verimliliği Derneği ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolüyle hayata geçirilen ve 21 pilot ilde uygulanan Enerji Çocuk Projesi kapsamındaki tiyatro etkinliğinin 23’üncü Eğitimi de Van’da yapıldı. Çocuklara enerji verimliliğinin önemini anlatmak için il il gezen Enerji Çocuk Naz, arkadaşlarıyla bir araya geldi.


“Enerji verimliliği konusunda toplum bilincini yaygınlaştırmaya çalışıyoruz”


Enerji Çocuk Eğitimi ve Enerji Verimliliği Derneği Van Şubesi’nin açılışından  önce basın mensuplarıyla bir araya gelen Enerji Verimliliği Derneği Başkan Vekili  Adnan Ersoy Ulubaş, ülkemizin İthalat kaynaklarının en önemli kalemi olan enerjinin daha az tüketilebilmesi için, enerji verimliliğinin  alternatif bir enerji kaynağı olduğunun altını çizdi. “Dernek olarak; ülkemizi kuzeyden güneye, doğudan batıya dolaşarak enerji verimliliği konusunda toplum bilincini yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Bu toplumsal bilincin her kesimde oluşabilmesi için ise farklı farklı projelere imza atıyoruz. Türkiye’ye ve hanelerimize ekonomik bir değer katmak için bir takım kurduk; adı “Enerji Takımı”. Enerji takımımız evde sokakta yolda sanayide enerjiyi verimli kullanalım, geleceğimizi kurtaralım diyor, bunun için her kesime ulaşıyor.” diyen Adnan Ersoy Ulubaş, “Enerji Takımı çalışması ile evde, okulda, yolda, sanayide 7’den 70’e her kesime ulaşarak herkesin bu takımın bir parçası olmasını sağlamak ve yine herkesin bu takımın aktif bir üyesi olmasını istiyoruz. Böylelikle, 2023 yılına kadar 150 milyar lira kaynak oluşturmayı hedefliyoruz.” İfadelerini kullandı.



Geri Dön