18 / 04 / 2024

Enerjisa santrali Age İnşaat ile yapacak

Enerjisa santrali Age İnşaat ile yapacak

Enerjisa, Adana'da gerçekleştirilecek olan 180 MW kurulu gücündeki Kavşak Bendi Hidroelektrik Santralı'nın inşaat hizmetleri için Age İnşaat ile çalışma kararı aldı



Sabancı-Verbund ortaklığı olan Enerjisa, Adana'da gerçekleştirilecek olan 180 MW kurulu gücündeki Kavşak Bendi Hidroelektrik Santralı'nın inşaat hizmetleri için Age İnşaat ile çalışma kararı aldı. Santralin 2012'de işletmeye alınması hedefleniyor.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

EnerjiSa'nın santralini AGE İnşaat yapacak

Sabancı-Verbund ortaklığı olan EnerjiSa, Adana'da gerçekleştirilecek 180 MW kurulu gücündeki Kavşak Bendi Hidroelektrik Santralı'nın inşaat hizmetleri için AGE İnşaat ve Ticaret A.Ş.'yi tercih ettiğini bildirdi. Yapılan anlaşma, Kozan ve Aladağ ilçeleri sınırları içerisinde yer alan Yukarı Seyhan Nehri Havzası üzerinde kurulacak Kavşak Bendi Hidroelektrik Santralı'nın inşaat ve hidromekanik işlerini kapsıyor. Ekim 2008'de temeli atılan santralın 2012'de işletmeye alınması hedefleniyor. EnerjiSa, Türkiye elektrik pazarının lideri olmayı ve 2015 yılında en az 5 bin megavat kurulu güç ile elektrik piyasasında yüzde 10 pazar payı ve 6 milyonu aşkın müşteriye ulaşmayı hedefliyor.
Türkiye

 


Geri Dön