25 / 04 / 2024

Enes İbrahim: Ali Rıza Efendi'nin evi onarılmalıydı!

Enes İbrahim: Ali Rıza Efendi'nin evi onarılmalıydı!

Enes İbrahim: Ali Rıza Efendi’nin evinin restorasyon çalışmalarına başlamadığını görmekteyiz. Modern Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk gibi dünya liderine yapılmış bu saygısızlığı kabul etmiyoruz...



ÜSKÜP’teki ‘Ufuk Derneği Genel Başkanı Enes İbrahim, bize gönderdiği mesajda, ülkenin yöneticilerine sesleniyor:
“Jupa’ya bağlı Kocacık köyünde Mustafa Kemal Atatürk’ün babası, Ali Rıza Efendi’nin evinin restore edilmesi için 24.08.2009 tarihinde Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski’nin de katıldığı temel atma töreni düzenlendi. Projenin yapımını hükümet ile Jupa Belediyesi üstlendiği açıklandı. Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı Müsteşarı Nihat Gül temel atma töreninde yaptığı konuşmada “Yardıma ihtiyaç duyulduğu takdirde Türkiye Cumhuriyeti projenin gerçekleşmesinde yardımcı olacaktır” dedi.
Fakat temel atıldığı günden bugüne kadar Ali Rıza Efendi’nin evinin restorasyon çalışmalarına başlamadığını görmekteyiz. Temel atılması için yıllardır bekledik, böyle giderse de restorasyonun ancak yıllar sonra başlandığını görebiliriz. Modern Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk gibi dünya liderine yapılmış bu saygısızlığı kabul etmiyoruz.
Makedonya Cumhuriyeti hükümeti Atatürk’ün baba evi için bütçe ayırmadığı takdirde, izin verilirse biz Ufuk Derneği olarak bu evin yapılmasını üstlenmek istiyoruz.”
(UFUK Derneği, Kemal Atatürk Caddesi 14/2 Üsküp, 1000 Makedonya, Tel: +***********, e-mail:[email protected])
Hürriyet/Yalçın Bayer


Geri Dön