16 / 04 / 2024

Enflasyon oranları 3 Ekim'de saat 10:00'da açıklanacak!

Enflasyon oranları 3 Ekim'de saat 10:00'da açıklanacak!

Taşınmaz malını kiraya veren mal sahipleri, kira sözleşmesinin senelik olarak yenilenmesi halinde kira bedelinde zam yapma hakkına sahip oluyor. Kira enflasyon oranları 3 Ekim'de saat 10:00'da açıklanacak..



Taşınmaz malını kiraya veren mal sahipleri, kira sözleşmesinin senelik olarak yenilenmesi halinde kira bedelinde zam yapma hakkına sahip oluyor.


Kiracıya nasıl zam yapılacağı Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanun gereğince mesken kiracısına ÜFE oranlarında zam yapılıyor. Ancak yine kanuna göre işyeri kiracısına 2020 yılına kadar sözleşme serbestisi uygulanarak artış yapılıyor.


Sözleşmede ÜFE yazması halinde işyeri kiracısına bu oranda zam yapılabiliyor. Zam hesaplamasında kullanılan bu enflasyon oranları her ay TÜİK tarafından açıklanıyor.


5 Eylül'de açıklanan Ağustos verilerine göre; Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık yüzde 0,08 arttı.


Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2016 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 0,08 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 3,49 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,03 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 4,51 artış gösterdi.


Kiracılara Eylül'de yüzde 4,51 oranında zam yapıldı. Ekim ayında yapılacak zam hesaplamasında kullanılacak enflasyon oranları ise 3 Ekim'de saat 10:00'da açıklanacak.



Kira artış oranları Eylül 2016!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön