24 / 04 / 2024

Enflasyon oranları 4 Mayıs'ta saat 10:00'da açıklanacak!

Enflasyon oranları 4 Mayıs'ta saat 10:00'da açıklanacak!

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların kiralamalarında kira bedeline yapılacak zam, her ay TÜİK tarafından tespit edilen enflasyon oranlarına göre hesaplanıyor. Yeni enflasyon oranları 4 Mayıs'ta saat 10:00'da açıklanacak...



Enflasyon oranları 4 Mayıs'ta saat 10:00'da açıklanacak!

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların kiralamalarında kira bedeline yapılacak zam, enflasyon oranlarına göre hesaplanıyor. Meskenlerde hesapalamada ÜFE oranlarının kullanılması zorunlu olurken; işyerlerinde 2020 yılına kadar böyle bir zorunluluk bulunmuyor.


Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ ÜFE), belirli bir referans döneminde ülke ekonomisinde üretimi yapılan ve yurt içine satışa konu olan ürünlerin üretici fiyatlarını zaman içinde karşılaştırarak fiyat değişimlerini ölçen fiyat endeksi olarak tanımlanıyor.


Nisan ayında açıklanan verilere göre; Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık %1,05 artmştı.


Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2015 yılı Mart ayında bir önceki aya göre %1,05 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre %2,60 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre %3,41 artış ve on iki aylık ortalamalara göre %8,03 artış gösterdi.


Buna göre mesken kiracılarına en fazla yüzde 3,41 oranında zam yapıldı. Enflasyon oranları her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor.


Nisan ayına ilişkin enflasyon oranları 4 Mayıs'ta saat 10:00'da açıklanacak.


Kira artırımı 2015!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön