29 / 03 / 2024

Engelli aşçılar Eyüp Sultan’da Soma için dua ettiler!

Engelli aşçılar Eyüp Sultan’da Soma için dua ettiler!

Bağcılar Belediyesi’ nin düzenlendiği Uluslararası Yemek Yarışması’na katılmak için Türkiye’ye gelen engelli aşçılar, Eyüp Sultan Camii’ nde Soma’da vefat eden maden işçileri için dua ettiler...




Bağcılar Belediyesi’nin düzenlendiği Uluslararası Yemek Yarışması’na katılmak için Türkiye’ye gelen engelli aşçılar, Eyüp Sultan Camii’nde Soma’da vefat eden maden işçileri için dua ettiler.


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Bağcılar Belediyesi’nin ortaklaşa düzenleyeceği Uluslararası Yemek Yarışması, Soma‘da yaşanan maden faciası nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. 


Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna-Hersek, İran, Pakistan, Tunus, Ürdün, Karadağ, Kosova, Mısır ve Makedonyalı engelli aşçılar, yarışma öncesi birçok etkinliğe katılıp, kentin tarihi mekanlarını da gezerek tekneyle boğaz turu yaptılar.


TÜM ETKİNLİKLER İPTAL


Konuklar yarışma gününü heyecanla beklerken Manisa’nın Soma İlçesi’nden acı bir haber geldi. Yüzlerce maden işçisi ocakta çıkan yangın sonucu hayatını kaybetti. Türkiye’yi yasa boğan bu acı olay karşısında Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı Uluslararası Yemek Yarışması dahil olmak üzere birçok etkinliği iptal ederek bir tarihe erteledi. 


EYÜP CAMİİ’NDE DUA


Programın iptal edilmesinin ardından yarışmaya katılacak konuk aşçılar Eyüp Sultan Camisi’ne gittiler. Burada Eyüp Sultan Camii İmamı Hafız Erhan Mete, engelli yarışmacı konuklarla birlikte, Soma’da yaşanan acı olayda hayatını kaybedenler için dua okudu. Duanın sonunda engelli yarışmacıların bazıları gözyaşlarını tutamadı. 


Böyle bir acı olayın yaşanmasından dolayı üzgün olduklarını belirten aşçılar, “Bizi ülkenize davet ederek göstermiş olduğunuz misafirperverlikten dolayı çok teşekkür ederiz. Tabii ki böyle bir olayda yarışmanın iptal edilmesi isabetli bir karar. Yarışma artık önemli değil. Dileğimiz oradaki olayda acıların en aza inmesi” diyerek Soma’da hayatını kaybedenler için bol bol dua ettiklerini söylediler.



Geri Dön