19 / 04 / 2024

Engelliler için ev mobilya tasarımları ödüllendirilecek

Engelliler için ev mobilya tasarımları ödüllendirilecek

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği'nin (MOSDER) Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması'nda, 'Engelliler için Ev Mobilyası' başvuruları başladı



Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) tarafından altı yıldır düzenlenen ve bu sene yedincisi düzenlenecek olan Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması, 'Engelliler/ Özürlüler için Ev Mobilyası' kategorisiyle engelleri ortadan kaldıran tasarımları ödüllendiriyor. Yarışmanın tasarım alanında genel katılıma açık olan bu kategorisi, bu yü Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'nin (TOFD) desteğiyle düzenlenecek. 4 Mart'ta başvuruların başladığı yarışma, engellilere yönelik ev mobilyaları alanında gelecek vizyonunun geliştirilmesine katkıda bulunacak.

Yarışmada üçüncüye 2 bin, ikinciye 4 bin, birinciye ise 6 bin TL ve MOSDER Başarı Belgesi veriliyor. Bu kategoriye tasarım alanında eğitim almış, halen almakta olan veya bu alanda çalışan herkes katılabiliyor. Jüri üyeleri, mobilya tasarımlarına engellilerin perspektifinden bakarak ihtiyaçları karşılayan yenilikçi ve yaratıcı çözüm önerilerini değerlendirecek.
Hürriyet


Geri Dön