19 / 04 / 2024

Engelliler kira gelir vergisi öder mi?

Engelliler kira gelir vergisi öder mi?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelirler için vergi ödemesi yapılıyor. Peki, kanunda engelliler ile ilgili herhangi bir düzenleme var mı? Engelliler kira gelir vergisi öder mi?



Engelliler kira gelir vergisi öder mi?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince mesken ve işyeri gibi gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelirler için vergi ödemesi yapılıyor.


Kira gelirinin vergilendirilmesinde her sene istisna sınırı belirleniyor. Bu sınırların üstündeki gelirler için vergi ödemesi yapılırken, altındaki gelirler vergi ödemelerinden muaf tutuluyor.


Peki, kanunda engelliler ile ilgili herhangi bir düzenleme var mı? Engelliler kira gelir vergisi öder mi?


Vergilendirmede engeliler için herhangi bir muafiyet uygulaması bulunmuyor. Engelliler de elde ettikleri gelirin istisnayı aşması halinde vergi ödemek ile mükellef oluyor.


Kira geliri elde eden 60 yaş ve üzeri mükellefler ile engelli mükelleflerden, yaşlılığı, sakatlığı veya hastalığı nedeniyle vergi dairesine gidemeyecek durumda olanlar, maliye’nin 444 0 189 numaralı telefonunu arayarak, ad, soyad ve adres bilgilerini vermeleri halinde vergi dairesi görevlileri bu kişilerin adreslerine giderek beyannameleri alacak ve  bu durumdaki kişilerin işlemlerini yapacaklardır. 


Kira gelir vergisi için tespit edilen istisna sınırları ise şu şekilde:

Konutta; 3 bin 600 TL,

İşyerinde; 29 bin TL.



Kira gelir vergisi taksitleri 2016!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön