25 / 04 / 2024

Engin Otazca: İzmir'deki yüzme havuzu sayısı yetersiz!

Engin Otazca: İzmir'deki yüzme havuzu sayısı yetersiz!

İzmir'de su sporlarının doğduğu havuz sayısının yetersiz olduğu ortaya çıktı. 20 yıldır yüzme eğitmenliği yapan Engin Otazca, "Havuzlar yetersiz, bu yüzden yüzücüler yetişmiyor. Her sene olimpiyatların yüzme kategorisinde bu nedenle hayal kırıklığı yaşıyo



İzmir'de su sporlarının doğduğu havuz sayısının yetersiz olduğu ortaya çıktı. 20 yıldır yüzme eğitmenliği yapan Engin Otazca, "Havuzlar yetersiz, bu yüzden yüzücüler yetişmiyor. Her sene olimpiyatların yüzme kategorisinde bu nedenle hayal kırıklığı yaşıyoruz" dedi. 


İzmir'de Atatürk ve Ege Üniversitesi'ndeki olimpik yüzme tesisi ile otellerdeki havuzların kent için yeterli olmadığını söyleyen Yüzme Antrenörü Otazca, "Oysa İzmir'in coğrafi yapısı, yüzme sporuna çok uygun. Yüzme sporu imkan ve şartlar dahilinde yapılan bir spor. Ancak hem havuz sayımız hem de antrenör ve eğitmen sayımız yeterli durumda değil" diye konuştu. Ortazca, Avrupa'da yüzme eğitiminin 6 aylıkken; Türkiye'de ise genel olarak 3-4 yaşlarında başladığını belirterek, "Bir çocuk ilk olarak temel jimnastik eğitimi almalı. Bu temel eğitim bittikten sonra yüzme eğitimi çocuğun gelişimi için en iyi spor. Çocuk 5-6 yaşında öğretmen kimliğini tanır. Bu yaşlarda yetişkinlerden bile iyi yüzebilecek düzeye gelebilir. Çocukların yüzme eğitimine önem vermediğimiz için yıllardır olimpiyatlara yüzücü çıkaramıyoruz" diye konuştu. Otazca, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ders olarak yüzmeyi de eklemesini ancak altyapısını iyi hazırlaması gerektiğini de sözlerine ekledi.


Yeni Asır




Geri Dön