25 / 04 / 2024

Engin Yeşil: Ayazağa'daki projemizi kimse geçemeyecek

Engin Yeşil: Ayazağa'daki projemizi kimse geçemeyecek

Emlak Konut'a ait Ayazağa’daki arazi için 3 milyar 251 milyon liralık hasılat hedefi veren konsorsiyumun yüzde 25 ortağı Engin Yeşil, "Öyle bir proje yapacağız ki uzun yıllar İstanbul’da bu projeyi geçe



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’na (Emlak Konut) ait Ayazağa’daki 241 dönümlük arazisi için 3 milyar 251 milyon liralık hasılat hedefi vererek, yaklaşık 6 bin konutluk proje için yola çıkan konsorsiyumun yüzde 25 ortağı Yeşil İnşaat’ın patronu Engin Yeşil, “Arkadaşlarla önceden tanışıyoruz. Bu proje için inşaat tecrübesi ve finans gücü yüksek bir ortaklık oluşturduk. Öyle bir proje yapacağız ki uzun yıllar İstanbul’da bu projeyi geçemezler” dedi.

Akvaryum’u yürütüyor

Metal Yapı-Özüm Petrol-Yeşil İnşaat-Nasa İnşaat-K Yapı-Taşçılar Madencilik ortak girişiminde Metal Yapı’nın patronu Ömer Saçaklıoğlu’yla daha önce de birlikte çalıştıklarını söyleyen Engin Yeşil, Metal Yapı’nın şu anda Yeşilköy’deki Akvaryum projesini de yürüttüğünü belirtti. Yeşil, şöyle konuştu: “Metal Yapı’yla beraber başarılı ortak işlerimiz oldu. Özüm Petrol de Metal Yapı’nın iştiraki, Cengiz Acar-Leke Jeans bir tekstil firması ama o da çok başarılı ve finans gücü yüksek. K Yapı Murat Karaduman, Nasa İnşaat hem inşaatçı hem finans gücü yüksek arkadaşlarımız. Tabii ki konsorsiyumdaki bütün ortaklarımızla önceden tanışıyorduk ve güvendiğimiz dostlarımızdır. Konsorsiyumu kurarken de kimler bu projeye uygun diye düşündük. Elbette konsorsiyuma girmek isteyen başka talipler de vardı. Ancak oturup böyle karar aldık.”

600 bin metrekare

Konsorsiyumda iş liderliğini ‘iş bitirme yeterlilik belgesi’ açısından Yeşil İnşaat’ın üstlendiğini ancak, ihalenin kazanılmasının bütün ortakların eşit başarısı olduğunu belirten Engin Yeşil, projenin de satışın da uluslararası nitelikte olacağını anlattı. Yeşil, “Tahminimiz, satılabilir toplam alanın 600 bin metrekareyi bulacağı yönünde. Bu lokasyonda böyle bir projenin finansman ve satış potansiyeli çok yüksek. O yüzden dünya çapında bir proje çıkacak ortaya” dedi.

Emlak Konut’a 1.2 milyar lira

İstanbul’un en değerli gayrimenkullerinden biri olan Ayazağa’daki 240 dönümlük arsanın ‘hasılat paylaşımı’ ihalesi önceki gün sonuçlanmıştı. İhaleyi, Metal Yapı-Özüm Petrol-Yeşil İnşaat-Nasa İnşaat-K Yapı-Taşçılar Madencilik Ortak Girişim Grubu, ihalenin kapalı zarf usulü ile yapılan en son turunda, arsa karşılığı satış toplam geliri olarak 3 milyar 251 milyon 100 bin lira, arsa satışı karşılığı şirket payı toplam gelir oranı olarak yüzde 37, arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri olarak 1 milyar 203 milyon 232 bin lira ve artan kısma uygulanacak arsa satışı karşılığı şirket payı gelir oranı olarak da yüzde 37.20’lik teklif ile en yüksek teklifi veren teklif sahibi olmuştu. İnşaata 3-4 ay içinde başlanması bekleniyor. 
Hürriyet/Sadi Özdemir 


Geri Dön