19 / 04 / 2024

Engin Yeşil: Türk inşaat sektörü dünya lideri oldu

Engin Yeşil: Türk inşaat sektörü dünya lideri oldu

Engin Yeşil son 25 yılda en fazla gelişen Türk inşaat sektörünün, kalite ve hızlarıyla dünya liginde de lider olduklarını kaydetti



Yeşil İnşaat Başkanı Engin Yeşil son 25 yılda en fazla gelişen Türk inşaat sektörünün, kalite ve hızlarıyla dünya liginde de lider olduklarını kaydetti

Türkiye'de her geçen gün artan konut ihtiyacının beraberinde inşaat sektörünü de genişlettiğine ve geliştirdiğini ifade eden Yeşil İnşaat Yönetim kurulu Başkanı Engil Yeşil, Türk inşaat sektörün gerek ulusal gerekse uluslararası arenada söz sahibi olmaya başladığını söyledi. Sektördeki ihtiyacın temel kaynakları arasında nüfus artış hızı, gelir seviyelerindeki yükselme, büyük şehirlere göçler, büyük depremlerden etkilenmiş konutların iyileştirme ihtiyacı ve mevcuttaki niteliksiz konutların bulunduğunu belirten Yeşil, sektörün tüm bu ihtiyaçları karşılayabilecek kapasiteye sahip olduğunu ancak bir yandan da bu talebi karşılamak üzere yaratılacak teşvikler ve finansal kaynakların da öneminin büyük olduğuna işaret ediyor.

SEKTÖR STANDARTLARA KAVUŞTU
Yeşil, 1980'lerden sonra kentsel alanlardaki gecekondulaşmanın şekil değiştirmesiyle bu değişim yerini çok katlı bina ve toplu konut inşaatlarına bıraktığını söyleyerek, sektörde 25 yıl önce standarttan bahsetmenin imkansızken, bugün deprem yönetmeliğine uygun dünya standartlarında inşaatların yapıldığını kaydetti. Türkiye'de olduğu gibi yurt dışında da büyük projeler gerçekleştiren Türk inşaat firmalarının 'kalite' ve 'hızlarıyla' dünyada ilk sıralarda yer aldıklarını vurgulayan Yeşil, "İnşaat Sektörü, Türkiye'de diğer sektörlere nazaran son 25 yılda en fazla gelişen sektörlerden biri konumunda. Gelecek dönemde de gelişmeye devam edeceğine inancımız sonsuz" diyor. Yeşil, kriz dönemlerini, kriz şartları çerçevesinde stratejiler geliştirip hızlı hareket edebilen şirketler için bir fırsat olarak gördüğünü söyledi.

ARSA SORUNU YAŞANIYOR
YEŞİL, İstanbul'da konut ihtiyacına rağmen büyük projelerin yapılabileceği arsa azlığına da işaret ederek, "Bugün uzak denen yerler ulaşım imkanlarıyla yakın olacak. buralardan konut almak akıllıca olur" dedi.
Sabah


Geri Dön