28 / 03 / 2024

Engin Yıldırım, Plato AVM Genel Müdürü oldu!

Engin Yıldırım, Plato AVM Genel Müdürü oldu!

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni derece ile bitiren Engin Yıldırım, günlük yaşamın kesişme noktası olan İstanbul Sultanbeyli’ de yer alan Plato Alışveriş Merkezi’ nin Genel Müdürü oldu.



Plato AVM Genel Müdürü Engin Yıldırım, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni derece ile bitirdi ve yine aynı fakültede yüksek lisansını yaparak, ICSC Uluslararası Mesleki Gelişim Okulu’nun her iki sınıfını da başarıyla tamamladı.


Alışveriş ve perakende sektöründeki kariyerine, Türkiye’nin ilk alışveriş merkezlerinden Capitol’de, Tanıtım ve Pazarlama Müdürü olarak başladı. Kariyerine yaklaşık 18 yıldır alışveriş merkezleri sektöründe devam eden, çeşitli dergilerde yazıları yayımlanan, bu süre içerisinde kiralama ve yönetim danışmanlığı hizmeti de veren Yıldırım, Capitol Alışveriş Merkezi, Olivium Outlet Center ve Metro Group’ta (M1 Alışveriş Merkezleri) üst düzey yönetici olarak çalıştı. Tepe Nautilus ve Flyinn Alışveriş Merkezi’nde genel müdür, Multi Turkmall’de Senior Center Manager olarak görev aldı. 12 yıl  önemli alışveriş merkezlerinde üst düzey yöneticilik ve genel müdürlükler yaptıktan sonra, 2007 yılında MallArt Alışveriş Merkezi ve Perakende Danışmanlık şirketini kurdu. 4 yıl süre ile MallArt Danışmanlık’ın Genel Müdürlüğünü; Ocak 2012'den 2013'e kadar Sapphire Çarşı’nın genel müdürlüğünü yürüttü. Yıldırım, Plato AVM'nin genel müdürü olarak kariyerine devam ediyor.


Engin Yıldırım’ın; alışveriş merkezleri sektörünün ilk kitabı olan ‘Alışveriş Merkezi Yönetim Sırları’ ve ‘Alışverişin mARKA Bahçesi’ isimli 2 kitabı bulunuyor. Yıldırım’ın, üçüncü kitabının 2014 yılında baskıya girmesi planlanıyor.



Geri Dön