28 / 03 / 2024

Entegre Harç: Doğru yalıtım yıkımı önlemede etkili!

Entegre Harç: Doğru yalıtım yıkımı önlemede etkili!

Entegre Harç Genel Müdürü Cem Çelik, "Paslanan yapılar zamanla taşıma gücünü kaybederek zayıflıyor, yoruluyor ve ufak bir etkiyle hasar görüyor veya yıkılıyor. Depremde binaların yıkılmasındaki önemli etkenlerden biri yalıtım eksikliğidir" diye konuştu



 

Su yalıtımı doğru yapılmayan binalarda kullanılan demirin zamanla paslandığına ve betonun mukavemetinin azaldığına dikkat çeken Entegre Harç Genel Müdürü Cem Çelik, Paslanan yapılar zamanla taşıma gücünü kaybederek zayıflıyor, yoruluyor ve ufak bir etkiyle hasar görüyor veya yıkılıyor. Depremde binaların yıkılmasındaki önemli etkenlerden biri yalıtım eksikliğidir dedi.

Su yalıtımının toplam bina maliyetinin yüzde 3ünü kapsadığını belirten Çelik, Bu kadar düşük maliyete sahipken uygulanmaması büyük bir ihmalkrlıktır ifadesini kullandı.

Türkiye deprem kuşağında bulunan bir ülke ve inşa edilen yeni yapıların bu faktöre göre doğru yapılması oldukça önemli. Bina inşasında dikkate alınacak detayların başında ise yalıtım geliyor. Su yalıtımı doğru yapılmayan binalarda kullanılan demir zamanla paslanıyor ve betonun mukavemeti azalıyor. Paslanan yapılar zamanla taşıma gücünü kaybederek hasar görüyor veya yıkılıyor. Bunu önlemek için doğru malzeme ve uygulama şart.

MALİYETİ ÇOK DÜŞÜK

Su yalıtımının ek bir maliyet olarak görülmemesi gerektiğini belirten Entegre Harç Genel Müdürü Cem Çelik, depremde yıkılan binaların önemli bir kısmının paslanma etkisiyle zayıflamış binalar olduklarına dikkat çekti. Cem Çelik, su yalıtımının toplam bina maliyetinin yüzde 3ünü kapsadığını belirterek, Bu kadar düşük maliyete sahipken uygulanmaması ihmalkrlıktır dedi.

HAYAT KURTARIYOR!

Hayati önem taşıyan su yalıtımının Türkiyedeki eksikliğine değinen Cem Çelik, Entegre Harç olarak daima kendini yenileyen projelerle tüketicinin karşısına çıktıklarını söyleyerek, Su yalıtımı doğru malzeme ve uygulamayla yapılmalı, ancak bu sayede deprem gibi önemli afetlerde, binalar hasar görmeden yıkılmasının önüne geçilebilir dedi.

Entegre Harç

Ata Holding bünyesine faaliyet gösteren, 1978 yılında İstanbul'da endüstriyel olarak kireç üretimi için kurulan Entegre Harç, yenilikçi yapısı ile Makine Uygulamalı Sıvalarda sektörün öncülüğünü üstleniyor. Ürün yelpazesinde Cephe Uygulamalarından, Teknik Harçlardan, Kireç-Agrega ürün gruplarına kadar birçok yapı malzemesi bulunan Entegre Harç, üstün üretim teknolojisi ve kapasitesi, yeni yatırım ve fabrikaları kaliteli ve geniş ürün yelpazesi ile sektördeki ayrıcalığını sürdürerek, hizmet veriyor.

 


Geri Dön