26 / 04 / 2024

Enver Demirel Ankara Etimesgut'taki projeleri anlattı!

Enver Demirel Ankara Etimesgut'taki projeleri anlattı!

Belediye hizmet ve yatırımlarıyla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Enver Demirel, "Herkesi kucaklıyoruz Şehrimizi daha yaşanabilir hale getirmek ve hemşehrilerimizin yaşam kalitelerini daha da artırmak adına birçok yatırım gerçekleştirdik." dedi.



Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, "Herkesi kucaklıyoruz Şehrimizi daha yaşanabilir hale getirmek ve hemşehrilerimizin yaşam kalitelerini daha da artırmak adına birçok yatırım gerçekleştirdik. 7 yılda 27 tesis yaptık. Şehrimizi yeni yatırımlarla, yeni hizmetlerle buluşturmaya devam ediyoruz' dedi Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, hizmet ve yatırımlarıyla Etimesgut'u Türkiye'nin en hızlı büyüyen ve gelişen ilçesi haline getirdi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2016 verilerine göre, Etimesgut Türkiye'nin en hızlı büyüyen 2. ilçesi olurken, Ankara'da zirveye oturdu. Etimesgut'un 1990 yılında 70 bin olan nüfusu 2000'li yıllarda 170 bine yükseldi, 2016 yılında yarım milyonu aşarak 527 bine ulaştı. 


ETİMESGUTTA HERKES İÇİN YAŞAM ALANLARI VAR

Demirel, toplumun tüm kesimlerinin istek ve ihtiyaçlarını karşılayacak tesislere sahip olduklarını vurgulayarak, "Emeklilerimiz için; Eryaman, Elvankent ve merkez mahallelerimize emekli evleri inşa ettik. 4.'sünü de Yapracık bölgemize yapıyoruz. Göktürk Aile Yaşam ve Eğitim Merkezimiz her yıl onbinlerce insanımıza havuz, spor, güzellik merkezi ve eğitim imkanı sunuyor. Alparslan Türkeş Parkı içindeki tesisimizi de sil baştan yeniledik. Burayı da havuzuyla, spor salonlarıyla bir yaşam merkezi haline getirdik. Yine Kent Konseyimizde sivil toplum kuruluşlarımıza, gençlerimize, kadınlarımıza, çocuklarımıza, mahalle temsilcilerimize yönelik birçok hizmet sunuyoruz. Atakent Tesislerimizde kültürel etkinliklerin yanı sıra yöresel lezzetleri, spor ve eğitim imkanını bir arada sunuyoruz. Ziya Gökalp Tesislerimiz bünyesindeki Aile Akademimiz huzurlu ve mutlu aile yapıları için gece gündüz hizmet veriyor" dedi. 


ETİMESGUT EĞİTİMDE DE ÖNCÜ 

Başkan Demirel, her alanda olduğu gibi eğitimde de öncü olduklarını söyledi. İlçede 204 ilk ve orta öğretim kurumunda 93  üniversitede ise 25 bin öğrencinin eğitim gördüğü bilgisini veren Demirel, "Biz de belediye olarak kısa adı etiSEM olar Etimesgut Belediyesi Sürekli Eğitim ve Uygulama Merkezlerini haya geçirdik. 9 etiSEM şubemizde yılda 10 bin kişiye ücretsiz olarak meslek ve beceri eğitimi veriyoruz. Çocuklarımız için 3 kreş ve gündüz bakımevimiz var. Kreşlerimizde 300 çocuğumuza okul öncesi eğitim veriyoruz. Yine etüt merkezlerimizde bine yakın yavrumuzu sınavlara hazırlıyoruz.  Okullarımıza her türlü katkıyı sağlıyoruz" diye konuştu. 


300 PARK 2 MİLYON METREKARE  YEŞİL ALAN 

Modern kent dokusunu ağaçlandırma ve park çalışmalarıyla desteklediklerini ifade eden Demirel, belediyenin park sayısının 300, yeşil alan miktarının 2 milyon)metrekareyi aştığını kaydetti. Demirel, ilçeye sadece 1 yılda 30 park ve 500 bin metrekare yeni yeşil yaptıklarının altını çizerek, "Birçok mahallemize içerisinde spor, oyun, dinlenme ve yeşil alanların yer aldığı parklar yaptık. 20 farklı noktada ağaçlandırma çalışması gerçekleştirdik. 132 bin metrekarelik büyük bir alanda Atatürk Ormanı kurduk. Yine Fırat Çakıroğlu, Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu, Gün Sazak, Prof. Dr. Aziz Sancar, Zeki Alasya isimlerini verdiğimiz hatıra ormanlarımızı ilçemize kazandırdık. Bu alanlara her biri 3-5 yıllık çam ağaçları diktik. Hedefimiz; yeşil alanda AB standardına ulaşmaktır" dedi. 


İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN HEP YANINIZDAYIZ 

Başkan Enver Demirel, sosyal hizmetlerine ilişkin de bilgi verdi. Yapılan yardımların düzenli ve büyük bir hassasiyetle yapıldığını özellikle vurgulayan Demirel, "Evsiz, kimsesiz ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar ile mültecilere sürekli yardım yapıyoruz. Kimseyi aç ve açıkta bırakmıyoruz. 10 bin kişiye sürekli sosyal destek sağlıyoruz. Kurduğumuz aşevimizden yıl boyunca her gün 2 bin kişiye yemek servis ediyoruz" dedi. 


4 TESİSİN İNŞAASI DEVAM EDİYOR 

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, yapımı devam eden yatırımların tamamlanmasıyla, ilçenin cazibesinin ve yaşam kalitesinin daha artacağını söyledi. Demirel sözlerini şöyle sürdürdü: "Engelsiz Yaşam Merkezimizin inşaatı hızla devam ediyor, merkezde engelli kardeşlerimizin ve ailelerinin yaşamlarını kolaylaştıracak birçok donatı yer alacak. Yine Ahievran Aile Yaşam Merkezimizde çalışmalar devam ediyor. Bu merkezimizde havuz, spor, eğitim alanları gibi donatılar yer alacak. Yapracık Emekli Dinlenme Evi ve Yapracık Spor Merkezimizin inşaatlarını tamamlamak üzereyiz. Güzelkent Kültürevi projemize yakında başlıyoruz. İlçemize birçok yeni park ve ağaçlandırma alanı kazandırmaya devam ediyoruz. Nüfusu artan ilçemize hizmet yarışı içindeyiz. Hemşehrilerimizin yaşam kalitesini artırmak için gece gündüz çalışıyoruz".


7 YILDA 27 TESİS YAPTIK 

Başkan Demirel, Etimesgut'un gelişimini ve son 7 yıllık hizmet süresinde yaptıkları hizmet ve yatırımları değerlendirdi. İlçenin nüfus artışının hizmet ve yatırımlarla doğru orantılı olduğunu belirten Demirel, Etimesgut'un her yönüyle cazibe merkezi haline geldiğini söyledi. Demirel, "Vatandaşlarımız Etimesgut'ta yaşamayı tercih ediyor, nüfusumuz artıyor. Bu olguyu değerlendirirken belediye hizmet ve yatırımlarını asla göz ardı edemeyiz. İlçenin son 7 yılda aldığı hizmetlere baktığımızda bu gelişimi doğru algılayabiliriz. 2009 ve 2014 yıllarında 2. ve 3. kez belediye başkanlığı görevine seçildiğimden bugüne Etimesgut'a 26 tesis kazandırdık. Bu çok ciddi bir rakamdır. Bir yandan belediyenin rutin işleyişini yürütürken, bir yandan da_ yatırım yapmak önemli bir şeydir. Ve bunları yaparken de gayrimenkul satışı yapmadık. Sadece mevcut kaynaklarımızı en rantabl şekilde değerlendirdik. İlçemizin, hemşehrilerimizin istek ve ihtiyaçlarını iyi tespit ederek, doğru ve yerinde yatırımlar yaptık. Etimesgut'ta artık herkese hitap eden onlarca sosyal ve kültürel donatılar var. İlçemizde olimpik havuzlar, emekli konakları, kreşler, tiyatro, konser ve sergi salonları, eğitim alanları, sinema salonları, kafeteryalar ile her yaş grubuna hitap eden aktivite alanları hizmet veriyor. Çocuklarımızın, gençlerimizin, kadınlarımızın, emeklilerimizin, engellilerimizin, yaşlılarımızın, işsizimizin, dar gelirlilerimizin, yani bütün hemşehrilerimizin istek ve ihtiyaçlarını düşünerek hizmetlerimizi geliştirmeye devam ediyoruz". 


BELEDİYE YATIRIMLARI ETİMESGUT'UN CAZİBESİNİ ARTIRDI, İLÇEYE DEĞER KATTI 

Belediye hizmet ve yatırımlarıyla cazibesini artıran Etimesgut, Türkiye'nin hızlı büyüyen ve gelişen ilçesi oldu. Toplumun tüm kesimlerine hitap eden tesisler ile sosyal ve kültürel etkinlikler, ilçenin yaşam kalitesini artırdı. Etimesgut'un nüfusu yarım milyonu aşıp 527 bine ulaştı. 


Vatan Ek


Haber  Ankara  Güçlü Anadolu'da şu şekilde yer aldı;


 ETİMESGUT Belediye Başkam Enver Demirci son 7 yılda ilçeye 9 eğitim merkeziyle birlikte 27 (esis kazandırdı. Yatırıııılar ilçenin cazibesini art udi. değer kattı. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirci, belediye hizmet ve yatuuıılarıyla ilgili bilgi verdi. Belediye bütçesini en verimli şekilde kullanarak lıizmet ve yatırımadönüştürdüklerini kaydeden Demirci, "Şeluimizi daha yaşanabilir hale getirmek ve hemşehrilerimizin yaşam kalitelerini daha da artırmak adına birçok yatırını gerçekleştirdik" dedi. 


BÜYÜK YATIRIMLAR YAPTIK

İlçenin nüfus artış hızına işaret ederek Etimesgut'taki değişime vurgu yapan Demirci, "Etimesgut îıer yönüyle cazibe merkezi haline geldi. Vatandaşlarımız Etimesgut'ta yaşamayı tercih ediyor, nüfusumuz artıyor. Bu olguyu değerlendirirken belediye hizmet ve yatırımlarını asla göz ardı edemeyiz. İlçenin soıı 7 yılda aldığı hizmetlere baktığımızda bu gelişimi doğru algılayabiliriz. 2009 ve 2014 yıllarında 2. ve 3. 

kez belediye başkanlığı görevine seçiligimdeıı bugüne Etimesgut'a 27 tesis kazandırdılc. Bu çok ciddi bir ıakanıdn. Bir yandan belediyenin rutin işleyişini yürütürken, bir yandan da yatırını yapmak önemli bir şeydir. Ve bunları yaparken de gayrimenkul satışı yapmadık. Sadece mevcut kavııaklarunızı en raııtabl şekilde değerlendirdik" diye konuştu. 

Başkan Demirci, ilçenin ve vatandaşların istek ve ihtiyaçlarını iyi tespit ederek, doğru ve yerinde yatırımlar yaptıklarının altını çizerek, şunları söyledi: "Etimesgut'ta artık herkese hitap eden onlarca sosyal ve kültürel donatılar var. 

İlçemizde oliınpik havuzlar, emekli konakları, kreşler, tiyatro, konser ve sergi salonları, eğitini alanları, sinema salonları, kafeteryalar ile her yaş grubuna hitap eden aktivite alanları hizmet veriyor. Çocuklarımızın, gençlerimizin, kadııılaruııızın, emeklilerimizin, engellilerimizin, yaşlılarmıızm, işsizimizin, dar gelirlilerimizin, yani bütün lıemşelnilerimizin istek ve ilıtiyaçlarını düşünerek hizmetlerimizi geliş t irmeye devanı ediyoruz". 


Ankara Güçlü Anadolu


Geri Dön