25 / 04 / 2024

EPDK binasının aylık kirası 200 bin lira!

EPDK binasının aylık kirası 200 bin lira!

Yeni yıla aylık kirası 200 bin lira olan yeni binasında giren EPDK'nın ikiye bölüneceği konuşuluyor



Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) 2010'u yenilenme yılı ilan etti. 2010'a yeni binada giren EPDK logosunu değiştirdi. Bu yıl, kurulda bulunan 9 üyenin 4'ünün de görev süreleri doluyor.
Görev süresi dolan İkinci Başkan Yusuf Tülek ile üyeler Metin Başlı, Mustafa Yılmaz, Hüseyin Karataş'ın yerine 4 yeni üye şubatta Başbakan tarafından atanacak. Ayrıca, EPDK mevzuatı değiştirilecek ve elekt-riğe bölgesel tarife gelecek.
EPDK'daki değişim rüzgârı, bir süre önce gündeme gelen "Kurum ikiye bölünecek" kulislerini de canlandırdı. Bir EPDK yetkilisi, "EPDK şu anda elektrik, doğalgaz, petrol, LPG piyasalarını düzenleyip denetliyor. Bu yetkilerinin değiştirilmesi veya kurumun iki ayrı kurum haline getirilmesi konuşuluyor" dedi.

Aylık kira 200 bin lira
EPDK'nın yeni binası 21 katlı, 24 bin metrekare ve Ankara-Konya yolunda bulunuyor. Eski bina 6 katlı ve 9 bin metrekareydi. Eski bina için aylık 100 bin lira ödeyen EPDK, yeni binasına aylık 200 bin lira kira veriyor. EPDK'ya akaryakıt piyasasının bağlanmasından sonra binanın dar geldiğini belirten yetkili şöyle dedi:
"450 personelin zor şartlar altında çalışmasından dolayı yeni binaya geçildi. Ayrıca sektörle toplantılar da bu binada yapılacak."  Bu binaya karar vermeden önce ihaleye çıkıldığını kaydeden yetkili, binanın MFZ isimli şirketten kiralandığını söyledi.

Logoda `D' vurgusu
Kurulun yeni logosunda milli renkler, turkuaz ve kırmızı kullanıldı. Logoda, D harfinde kırmızı kullanılarak düzenleme ve denetleme işlevine vurgu yapılıyor.
Nevin Donat/Milliyet


Geri Dön