16 / 04 / 2024

Epsa Yatırım yüzde 50 büyümeyi hedefliyor!

Epsa Yatırım yüzde 50 büyümeyi hedefliyor!

Nurcan Özdemir, geçen yıl gerçekleştirdikleri 3.5 milyon TL'lik yatırımla bir önceki yıla oranla yüzde 50 büyüme yakaladıklarını söyledi. Özdemir yatırımlarının meyvesini almayı planladıkları bu yıl da aynı oranda büyüme hedeflediklerini kaydetti.




Epsa Yönetim Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir, geçen yıl gerçekleştirdikleri 3.5 milyon TL'lik yatırımla bir önceki yıla oranla yüzde 50 büyüme yakaladıklarını söyledi. Özdemir.  yatırımlarının meyvesini almayı planladıkları bu yıl da aynı oranda büyüme hedeflediklerini kaydetti. 


Burpor, Ecepack, Ataboard, Nurpor ve Mantoyap markalarıyla ürünlerini müşterilerine sunan Epsa Yalıtmı Ambalaj ve Yapı Kimyasalları, marka olmak hedefi doğrultusunda yatırımlarına yenilerini ekliyor. Son olarak geçen yıl gerçekleştirdiği 3.5 milyon TL'lik yatırımla bir önceki yıla oranla yüzde 50 büyüme kaydeden firma, yatırımların meyvesini almayı planladığı bu yıl da aynı oranda büyüme hedefliyor. 


Sektörde marka olmak hedefiyle yola çıktıklarını söyleyen Epsa Yönetim Kurulu Başkam Nurcan Özdemir, 2012 yılının Mayıs ayında faaliyete geçen ikinci fabrikaları yapı kimyasalları tesisi için 2.5 milyon TL'lik makine yatırımı yaptıklarını belirtti. 


2013 yılında ise 3.5 milyon TL'lik yatırımla bir önceki yıla oranla yüzde 50 büyüdüklerine dikkat çeken Özdemir, yatırımların meyvesini almayı öngördükleri bu yıl da aynı oranda büyüme hedeflediklerini vurguladı. Yatırımlarına devam edeceklerinin altını çizen Özdemir, bu doğrultuda Bursa'da daha büyük bir alanda üretim planl ladıklarını söyledi. Aynı zamanda 2015 yılında Türkiye'nin iki ya da üç farklı noktasında fabrika yatırımı hedeflediklerine değinen Özdemir, bu yatırımlar için Bursa'ya 400 ya da 500 kilometre uzaklıktaki yerleri düşündüklerini belirtti. 

Yeni fabrika yatırımlarıyla mantolama sisteminin tamamını üretir hale geldiklerini ve ürün çeşitlerinin sayısını 250'ye çıkardıklarını ifade eden Özdemir, "Epsa, ı yüzde 100 yerli sermayeli, ISO, TSE ve CE belgeleri ile kalite sistem çalışmaları yürütmektedir. Ar-Ge'ye verdiğimiz önemle yeni ürünler geliştiriyoruz. Yapı kimyasalları fabrikasında su yalıtım ürünleri üreterek, temelden çatıya bu alanda da çözüm sunuyoruz" dedi. Yerden ısıtma malzemesinin son ürünleri arasında bulunduğunu aktaran Özdemir, ürünün içine ısı ı yalıtım malzemesi koyduklarını, böylece hem ısı hem de ses izolasyonu sağladıklarını vurguladı. Geliştirdikleri sistemle üründe boruların çok rahat bir şekilde monte edildiğinin altmı çizen Özdemir, boruları kanallara döşeyerek kırılmaların önüne geçtiklerini anlattı. Özellikle Marmara Bölgesi'ne hakim durumda olduklarına da değinen Özdemir, yurtiçinin yanı sıra Irak, Azerbaycan ve Gürcistan'a ihracatları bulunduğunu aktardı. Epsa'mn kuruluşu hakkında bilgi veren Özdemir, şirketin 1999 yılında yalıtım sektöründe her türlü ısı, su, ses, çatı ve cephe kaplama konusunda uygulama ve satış yapan İzonur İzolasyon ile yolculuğuna başladığını hatırlattı. 2007'de aldıkları 'büyümenin üretim yaparak sağlanması' kararıyla şirketin bambaşka boyuta taşındığını ifade eden Özdemir, "Epsa, aynı yıl içinde EPS yalıtım ve ambalaj konularında üretim yapmak üzere üretime başladı. Bugün iki tesisimiz ile 8 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 14 bin metrekare üretim alanına sahibiz. İlk yıllarda ağırlıklı inşaat sektörüne yönelik yalıtım malzemesi ve otomotiv sektörü için EPS mamul üretimi yapıyorduk. Ardından ambalaj sektörüne girdik. Son olarak yatırımımızı yine yalıtım alanına gerçekleştirerek yapı kimyasalları üretimine başladık" açıklamasını yaptı. 

150 bayi kanalıyla ürün satışı gerçekleştiriyor Bugün gelinen noktada inşaat, otomotiv, beyaz eşya, mobilya, madencilik firmalarına 150 büyük bayi kanalıyla ürün satışı yaptıklarını aktaran Özdemir, toplam istihdam sayılarının ise 35 ila 40 arasında olduğunu bildirdi. Sektöre yönelik değerlendirmelerde bulunan Özdemir, bina yalıtımı ile yüzde 50'ye varan oranlarda enerji tasarrufu sağlanabildiğini, yatırımın geri dönüşünün de iki ila dört yıl arasında alındığmıkaydetti. 2017 sonuna kadar'Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği ve Enerji Kimlik Belgesi'nin zorunlu hale geleceğini anımsatan Özdemir, bu yasa ile başlayacak olan sektördeki hareketliliğin 2023'e kadar devam edeceğini iddia etti. Diğer yandan binaların ömrünü artıran yalıtım bilincinin artırılması gerektiğine işaret eden Nurcan Özdemir, bu doğrultuda eğitim, seminer ve istenildiğinde firma bazlı bilgilendirme toplantıları düzenlediklerini, ayrıca sosyal projeleri desteklediklerini anlattı. Özdemir, bu yıl itibarıyla bayi ve usta eğitimlerini artıracaklarını da dile getirdi. 


Dünya


Geri Dön