24 / 04 / 2024

ERA Gayrimenkul 30 yeni ofis açacak!

ERA Gayrimenkul 30 yeni ofis açacak!

2012 yılından itibaren de Türkiye pazarında faaliyet gösteren Era Gayrimenkul Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu, 2017 yılında 30 yeni ofis açmayı hedeflediklerini dile getirdi.




ERA Gayrimenkul, 1971 yılında ABD'deJim Jackson tarafından 'Electronic Reality Associates İne adıyla hayata geçirildi. Amacı son teknolojiyi emlak piyasasına taşımak olan şirket, bugün dünyada 2 bin 300'ü aşkın ofisi, 33 binden fazla ofis sahibi ve danışmanıyla 37 ülkede hizmet veriyor. 


Era Gayrimenkul, 2012 yılından itibaren de Türkiye pazarında faaliyet gösteriyor. Sektörün deneyimli isimlerinden Can Ekşioğlu'nun girişimiyle pazara giriş yaşan şirket, 13 şehirde 47 ofis ile faaliyetlerini yürütüyor. 


2016 yılını yüzde 70 büyümeyle kapattıklarını belirten Era Gayrimenkul Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ekşioğlu, 2017 yılında 30 yeni ofis açmayı planlıyor. Büyürken markayı tutundurma çalışmalarına da devam edeceklerini söylüyor. Konuyla ilgili şöyle konuşuyor: "Gayrimenkul franehise sektöründe farklı işler ve yenilikler yaparak Türkiye'de bir ilk olma arzusu ile yola çıktık. ERA Türkiye olarak 4 yılda yüzde 74 tutundurma oranını yakaladık. Hedefimiz, Avrupa'daki rakam olan yüzde 90'a ulaşmak." 


Geçtiğimiz yıl en çok İstanbul,  İzmir  ve Antalya'da büyüyen Era, son zamanlarda özellikle Doğu ve Güneydoğu'dan da talepler alıyor. Oralara da gitmeye başladıklarını belirten Ekşioğlu, bu anlamda ilk ofislerini de bölgede Erzurum'da açtıklarını söylüyor. "Önümüzdeki dönemde de talep doğrultusunda bölgede büyümeye devam edeceğiz" diye konuşuyor. 


Ekşioğlu'nun önümüzdeki 5 yıla dair hedefi ise yüzde 30'luk pazar payına ulaşmak, verimli çalışan ve her ofisinde ortalama 15 gayrimenkul danışmanı olan 250 ofise sahip olmak. Ekşioğlu, "Bu arada dünyada en iyi ERA bölgesi olmak da hedeflerimiz arasında" diyor. 


"AMACIM DENGELİ HAYAT" 


Ekşioğlu, is dışında kafasını dağıtabileceği, dinlenebileceği aktivitelerle ilgileniyor. Yoga ve golf sporları bu konuda bası çekiyor. Hobileriyle ilgili olarak söyle konuşuyor: "Hobilerime istediğim kadar vakit ayırabildiğimi söyleyemem. Bunun dışında yazları uçurtma sörfü, kışın ise snov/board tutkularım arasında. İki oğlum ve ailem en çok vakit ayırdığım kişiler... iş ve ev arasında dengeli bir hayat sürmeye çalışıyorum." 


Capital 


Geri Dön