28 / 03 / 2024

ERA, Kıbrıs'ta ofis açtı!

ERA, Kıbrıs'ta ofis açtı!

İlk yurtdışı ofisini ev fiyatlarının düşük, kiraların yüksek olduğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) açan ERA Gayrimenkul, Türk yatırımcıların ilgisi nedeniyle yönünü adaya çevirdi.



İlk yurtdışı ofisini ev fiyatlarının düşük, kiraların yüksek olduğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) açan ERA Gayrimenkul, Türk yatırımcıların ilgisi nedeniyle yönünü adaya çevirdi. ERA Broker kampı kapsamında düzenlenen basın toplantısında konuşan ERA Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu, Türk yatırımcının KKTC'ye ilgisinin arttığını belirterek, bu ilginin kendilerini Kıbrısın franchise verme haklarını almaya ittiğini söyledi. 


KKTC'de Türkiye'den gelen yatırımcılara yılda 10-15 bin konut satmayı hedeflediklerini kaydeden Ekşioğlu, "Kıbrıs'ta satışlara baktığımızda Türklerin İngilizlerden sonra ikinci sırada yer aldığını görüyoruz. İngilizler yılda 15-20 bin konut alırken, Türklerin aldığı konut sayısı 3 bin civarında" dedi. 


155 bin liraya konut 

Kıbrıs'ta 155 bin liraya 2+1 tipi konut bulmanın mümkün olduğunu dile getiren Ekşioğlu, "Böyle bir konuttan bin 110 lira civarı kira geliri elde ediliyor. Bu da 250 sterline denk geliyor. 56 bin sterlin yani 250 bin lira değerinde bir evin kira getirişi de en az bin 800 lira civarı" diye konuştu. Gayrimenkul danışmanlık sektörünü değerlendiren Can Ekşioğlu, sektörün yüı yüzde 5-9 yukarıda bitirmesini beklediklerini ifade etti. ERA Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu, siyasi ve ekonomik olumsuzlukların birinci elde durgunluk yaratıyor gibi görünmesine rağmen, ikinci elde tam tersi bir durumun bulunduğunu söyledi. 


Yazlık evlere ilgi var 

KKTC'de mevcutta Türklerin oturma izni olmadığını, ancak bu bununla ilgili çalışmalar yapıldığını belirten ERA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, bu konuların gündemde olmasının bölgeye olan ilgiyi artırdığının altını çizdi. Baygan, bölgedeki konut fiyatlarının Avrupa ile kıyaslandığında gerçekten çok düşük kaldığım belirterek, "Bu nedenle oturmak ya da yatırım amaçlı alman evlerin yanı sıra yazlık evlere olan ilgiyi görüyoruz. Bu nedenle buradayız, ilk ofisimizi açtık. Hedefimiz KKTC'de 4-5 ofis açmak. Güney tarafıyla ilgili adım atmak üzere çalışmalaryapıyoruz" dedi. 


Dünya


Geri Dön