19 / 04 / 2024

ERA Türkiye İzmir'de kentsel dönüşüm semineri düzenledi!

ERA Türkiye İzmir'de kentsel dönüşüm semineri düzenledi!

ERA Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan'ın da katılımıyla Ege Bölgesi Sanayiciler Odası'nda (EBSO) düzenlenen "Kentsel Dönüşüm ve Gayrimenkulde Yatırım Fırsatları Semineri"nde kentsel dönüşüm masaya yatırıldı.



İzmir ve bölgesinin son 10 yılda gayrimenkul hareketliliği konusunda dramatik gelişimler gösteren illerin başında yer aldığını belirten, ERA Türkiye Grup Direktörü Kerem Emin Özçelik, "Gayrimenkul hareketliliğini olumlu yönde etkileyecek yegane faktörlerin başında Kentsel Dönüşüm bulunuyor.  İzmir  Türkiye'nin üçüncü büyük kenti olarak konut sektörü açısından önemli bir gelişme potansiyeli taşıyor. Kentsel dönüşüm çalışmaları son zamanlarda ciddi hız kazandı. Kentsel Dönüşüm, öncelikle şehir merkezindeki çarpık yapılaşma nedeniyle merkezde yoğunlaşacak ve paralel olarak diğer bölgeleri de tetikleyecektir. 


Yeşildere, Uzundere, Bayraklı, Bornova, Gaziemir, Örnekköy, Buca ve Balçova kentsel dönüşüm projelerinin en fazla yaşanacağı bölgeler olacaktır. İzmir'in Kentsel Dönüşüm çalışmalarında daha bilinçli ve statik davranması İstanbul'da gerçekleşen bina bazlı dönüşüm yerine ada veya bölgesel dönüşüme yönelmesini sağlayacaktır. Bunun için de bilinçli ve etkili bir çalışma yürütülmesi gerekmektedir. Bunun yanında, dönüşüm çalışmalarının yoğunlaşması, gayrimenkul piyasasının hareketlenmesini sağladı" dedi.




ERA Türkiye olarak, hızlı bir gelişim gösteren İzmir'in önümüzdeki günlerde de bu gelişimini arttırarak devam ettireceğini düşündüklerini ve İzmir Bölgesini hassasiyetle takip ettiklerini ileten ERA Türkiye Franchise Geliştirme ve Satış Direktörü Kadir Tümen, "Özellikle şehre olan göçün nitelikli olarak artması ve bu doğrultuda konut ihtiyacının artması ile ulaşım imkanlarının kolaylaşması şehri Ege Bölgesinin cazibe merkezi haline getirdi. Son 10 yılda İzmir ilinde konut satın alım endeksi 21.12'den 50'ye yükselerek yüzde 150'lik bir gelişim gösterdi" dedi.


Hürriyet



Geri Dön