29 / 03 / 2024

ERA ve Erkanlı Grup öğrenci rezidansları için güçlerini birleştirdi!

ERA ve Erkanlı Grup öğrenci rezidansları için güçlerini birleştirdi!

ERA Gayrimenkul Türkiye ve Erkanlı Grup güçlerini birleştirerek yeni bir iş birliğine imza attı. Erkanlı’nın; ABD’li öğrenci evi işletmecisi Asset Campus iş birliğiyle Türkiye’ye getirdiği öğrenci evi yönetim markası Univa’nın satışı konusunda işbirliği anlaşması imzaladı.



Türkiye’nin en genç global gayrimenkul danışmanlık markası ‘ERA Gayrimenkul Türkiye’ ve sektörün önde gelen gayrimenkul geliştirme şirketlerinden ‘Erkanlı Grup’ güçlerini birleştirerek yepyeni bir iş birliğine imza attı. Bundan böyle; Erkanlı’nın Asset Campus iş birliğiyle Türkiye’ye getirdiği öğrenci evi yönetim markası Univa’nın satışı konusunda ‘ERA Gayrimenkul Türkiye’ yetki aldı.


İşbirliğiyle, Türkiye’de ilk kez dünyaca ünlü bir marka olan Asset Campus tarafından pilot uygulama olarak seçilen ve işletilmeye başlayan Sakarya’daki ‘Univa Student House Campuses’ örneklerinin çoğaltılarak öğrenci evi projelerinin geliştirilmesi amaçlanıyor. 


Anlaşma kapsamında Türkiye genelinde Erkanlı’ya Univa sisteminin uygulanma imkanının verildiğini anlatan ERA Gayrimenkul Direktörü Ufuk Şevki iş birliğine ilişkin bilgi verdi. Şevki  “Bu anlaşma iki Amerikan markası ‘ERA Real Estate’ ve ‘Asset Campus’un birlikte bireysel ve kurumsal yatırımcılara, gayrimenkul geliştiricilerine iş fırsatı sağlıyor.


ERA ve Erkanlı markaları, işbirliğiyle Univa projesini ileriye taşımayı hedefliyor. Öncelikle satışlarını arttırmayı hedefleyen Erkanlı, bu süreçte ERA’nın satış tecrübesinden ve yatırımcı çeşitliliğinden faydalanacak. Erkanlı, ERA’nın ülkemizde ve özellikle Avrupa’daki satış ağından yararlanarak hedef kitleye kısa sürede ulaşabilecek.


ERA Gayrimenkul tarafında bu nitelikte bir anlaşmanın yapılması ile franchise ofisleri bulundukları bölgeler dışında da yatırımcılara güvenilir ve karlı bir yatırım yapma fırsatı sunarken kendi bölgelerinde de Univa projesi geliştirmelerine olanak sunacak” diye konuştu. 

Yatırımlar ülke çapında devam edecek

İnşaat sektöründe kazandığı deneyim ile gayrimenkul geliştirme ve yatırım projelerine odaklandıklarını anlatan Erkanlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Erkanlı, yurtiçi ve yurtdışı projelerde edindiği tecrübe ve yatırım kapasitesini birleştirerek tasarım ve işleviyle fark yaratan projeler gerçekleştirdiğini söyledi. Erkanlı “Global bir marka olan ERA’nın profesyonel ve kaliteli hizmet anlayışı Univa’ya fayda sağlayacağına inandığımız için ERA’yla işbirliği yapmayı tercih ettik. Erkanlı olarak kurulduğumuz 1998 yılından bugüne kadar gayrimenkul geliştirme, yatırım, çevre ve atık, alanlarında faaliyet gösteriyoruz. 


Asset Campus modelini de yükseköğretim öğrencilerinin yurt sorunundan yola çıkarak Türkiye’ye getirdik. Öğrenci sayısının 5.5 milyonu bulduğu ülkemizde, yurtların toplam kapasitesinin 414 bin 960 ile sınırlı olması gerçeği bizi bu modeli geliştirmeye yöneltti. Erkanlı olarak, Asset Campus ortaklığında Univa markası ile sektöre ve yatırımcıya yeni bir çözüm sunuyoruz. Bağımsız birimler halinde satılan öğrenci evlerinin kiraya verilmesi ve işletilmesi sistemine dayanan Univa; yatırımcıya her ay düzenli kira geliri, öğrenciye ise ev konforunda bir yaşam sağlıyor. Bu şekilde İstanbul başta olmak üzere diğer illerde de ‘öğrenci evi kampüsleri’ yatırımlarına devam etmeyi planlıyoruz” dedi.  


Asset Campus, dünyada 118 bin 500'den fazla yatağın bulunduğu 210'dan fazla mülkün öğrenci konut portföyünü yönetiyor. ABD’nin en büyük öğrenci konut yönetim şirketleri arasında bulunan Asset Campus, dünyada yüzlerce özelliği bulunan büyüyen bir portföy ile mülk yönetimi, varlık yönetimi, geliştirme ve yatırım hizmetleri gibi hizmetleri sunuyor. 



Geri Dön