19 / 04 / 2024

Erbil'de 12 Temmuz'da inşaat fuarı yapılacak!

Erbil'de 12 Temmuz'da inşaat fuarı yapılacak!

Kuzey Irak'taki Erbil kentinde belediyecilik, inşaat, zemin kaplama ve seramik fuarının 3.'sü 12-13 Temmuz tarihlerinde yapılacak



Kuzey Irak'taki Erbil kentinde belediyecilik, inşaat, zemin kaplama ve seramik fuarının 3.'sü 12-13 Temmuz tarihlerinde yapılacak.

200 kadar yerel ve yabancı firmanın katılacağı fuara, Türk firmalarının da ilgi göstermesi bekleniyor. Şimdiye kadar başta Türkiye olmak üzere, İtalya, Almanya, İsveç, Güney Kore, Çin, İran ve çok sayıda ülkenin katılımıyla Erbil'de 30 tane uluslararası fuar düzenlendi ve 6 binden fazla şirket bu fuarlara katıldı.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

3. İnşaat Fuarı 12-13 Temmuz'da

Kuzey Irak'taki Erbil kentinde belediyecilik, inşaat, zemin kaplama ve seramik fuarının 3.'sü 12-13 Temmuz'da yapılacak. 200 kadar yerel ve yabancı firmanın katılacağı fuara, Türk firmalarının da  ilgi göstermesi bekleniyor. Bugane kadar Erbil'de 30 uluslararası fuar düzenlendi ve 6 binden fazla şirket bu fuarlara katıldı.

Erbil'e Türk şirket akını

Türkiye sınırına 3.5 saat uzaklıktaki Erbil'de inşaat işlerinin büyük bölümünü Türk firmalarının üstlendiği belirtildi. Kuzey Irak'taki  300 civarındaki Türk firmasının yaklaşık 190'ının Erbil'de faaliyet gösterdiği kaydedilen raporda “Kerkük ve Süleymaniye'de de aynı durumdan söz etmek mümkün. 2008 yılında Türk müteahhitlik firmalarının faaliyetlerinin Irak'ın kuzeyinden yavaş yavaş güneye ve diğer bölgelere doğru kaydığı gözlenmektedir.''
Star
        


Geri Dön