24 / 04 / 2024

Erbil'de inşaat malzemesi fuarı açıldı!

Erbil'de inşaat malzemesi fuarı açıldı!

Irak´ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin merkezi Erbil´de, inşaat malzemesi fuarı açıldı



Irak´ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin merkezi Erbil´de, üçüncü inşaat malzemesi fuarı açıldı. Fuarın açılışına bölgesel yönetimin Sanayi ve Ticaret Bakanı Sinan Çelebi, Belediyeler Bakanı Semir Abdullah, Türkiye´nin Erbil Başkonsolosu Aydın Selcen, Ticari Ataşe Deniz Kutlu ve Erbil Valisi Nevzat Hadi katıldı.

Piramid Fuarcılık firması tarafından düzenlenen fuara çoğu Irak´a komşu olan 16 ülkeden, 157´si Türk firması olmak üzere toplam 259 firma katılıyor. Bölgesel yönetimin Sanayi ve Ticaret Bakanı Sinan Çelebi, AA´ya yaptığı açıklamada, bölgenin gittikçe gelişmekte olduğunu, Türk yatırımcıları burada görmek istediklerini söyledi.

"Bölge gittikçe gelişmektedir. Bu gelişmeye Türk firmalarının katkısı çok olmuştur, bunu sevinçle karşılıyoruz" diyen Çelebi, fuara en çok katılanların Türk firmaları olduğunu, daha da yüksek bir katılım beklediklerini ifade etti. Bu fuarların sürekliliğinin hem kendileri, hem de Türk firmaları için yararlı olduğunu kaydeden Çelebi, "Türk yatırımcıları burada görmek en büyük arzumuz. Gelip burada bu coğrafyayı iyi inceleyip değerlendirmelerini isteriz" dedi.
AA

Geri Dön