19 / 03 / 2024

Erbosan Erciyas Boru sözleşme tadilini yayınladı!

Erbosan Erciyas Boru sözleşme tadilini yayınladı!

Erbosan Erciyas Boru Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Erbosan Erciyas Boru Sanayi sözleşme tadilini yayınladı.



Erbosan Erciyas Boru tarafından yapılan açıklama şöyle;


24.7.2014 Tarihinde yapılan yönetim kurulu toplantısında; 23.1.2014 ve 5.4.2014 tarihlerindeki yönetim kurulu toplantılarında karar verilen ve kamuoyuna duyurulan A grubu hisselerin imtiyazının kaldırılmasına yönelik çalışmalar ve  Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) na yapılan müracaatımız değerlendirilmiştir.  A grubu paylara tahsisli bedelsiz sermaye artırımı yoluyla imtiyazlarının kaldırılmasına yönelik SPK müracaatımızla ilgili, Sermaye Piyasası Kanunu'nun ''Halka açık ortaklıkların sermaye artırımlarında bedelsiz paylar artırım tarihindeki mevcut paylara dağıtılır'' hükmü uyarınca sadece A grubu paylara tahsisli bedelsiz sermaye artırımı yapılamayacağı tarafımıza bildirilmiştir.  Bu nedenle 05.04.2014 tarihli A grubu payların tahsisli sermaye artırımı yoluyla imtiyazlarının kaldırılmasına yönelik Yönetim Kurulu kararımızın işlemden kaldırılması için SPK ya müracaat edilmesine karar verilmiştir.

Bu dönemde SPK ile yapılan görüşmeler neticesinde , A grubu payların imtiyazlarının kaldırılması ile ilgili süreci tamamlayabilmek adına,  A grubu paylara tanınmış olan imtiyazın değerinin imtiyazlı pay sahiplerine şirket tarafından ödenerek söz konusu imtiyazların kaldırılması ve  92 TL nominal değerli A grubu payların 92 TL  nominal değerli C grubu paylara dönüştürülmesi yoluyla yapılması için müracaat edilmesine karar verilmiştir. 

05.04.2014 tarihli KAP duyurumuzda da belirttiğimiz üzere A grubu payların değer tespiti iki ayrı değerleme şirketine yaptırılmış olup Yönetim Kurulumuz  1 TL nominal değerli A grubu payların imtiyazlarının kaldırılması karşılığı iki ayrı değerleme şirketinin  belirlediği birim A hissesi değerlerinin ortalamasına yakın değer olan 81,289.34 TL nin esas alınmasına karar vermiştir.  

SPK nın 24 Aralık 2013 tarihli II-23.1 sayılı ''Önemli Nitelikteki İşlemlere İlişkin Ortak Esaslar ve Ayrılma Hakkı Tebliği'' ne istinaden bu işlemden yararlanacak gerçek veya tüzel kişiler zorunlu pay alım teklifinde bulunacak olup pay alım teklifi fiyatının ilgi tebliğin 11. maddesine göre 23.1.2014 tarihli Yönetim Kurulu kararımızda açıkladığımız 20,89 TL lik ayrılma hakkı fiyatıyla aynı olarak belirlenerek müracaat edilmesine karar verilmiştir.   İmtiyazları kaldırılacak A grubu pay sahiplerinden zorunlu pay alım teklifinde bulunacak pay sahipleri ilgili bilgi  ve katlanabileceği toplam maliyetle ilgili SPK ya onay müracaatında bulunulacaktır. SPK tarafından uygun görüş alınmasını müteakip zorunlu pay alım teklifinde bulunacak kişilere ait pay alım bilgi formu düzenlenecek ve pay alımı ile ilgili talep toplama tarihleri SPK' dan  izin ve onayların alınmasını müteakip kamuoyuna duyurulacaktır. 

Bu kapsamda esas sözleşmemizin "Şirketin Müddeti" başlıklı 6. Maddesinin, "Şirketin Sermayesi" başlıklı 7. ve "Karın tespit ve dağıtımı" başlıklı 26. Maddelerinin, ekli tadil tasarılarındaki şekilde değiştirilmesi için Sermaye Piyasası Kurulu ve ilgili kurumlar nezdinde gerekli başvurularda bulunulmasına karar verilmiştir.

Sermaye Piyasası Kurulu ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan gerekli izinlerin alınmasına müteakip ,  zorunlu pay alım teklifi süreci sonrası Esas Sözleşme tadil maddeleri yapılacak  Genel Kurulun ve  İmtiyazlı Pay Sahipleri özel kurulunun toplantısında ortakların onayına sunulacaktır.



Geri Dön