27 / 04 / 2024

Ercan Can, Bodrum'a 6 bin kişilik dev proje kuruyor

Ercan Can, Bodrum'a 6 bin kişilik dev proje kuruyor

Hollanda'da yaşayan işadamı Ercan Can, Hollandalı Unifin'in yarım bıraktığı Bodrum'daki projeye 6 bin kişilik şehir kuruyor. Projede yaşlıların 12 ay konaklayabileceği bir bölüm de var



Hollanda merkezli alışveriş merkezi yatırımları şirketi REDEMA'nın, Türkiye yatırımları için kurduğu emlak ve turizm şirketi Tulpian, Bodrum Iassos'ta 230 dönümlük arazi üzerine Avrupalı turistleri 12 ay konaklayabileceği bir turizm şehri kuruyor. Tulpian Bodrum Resort isimli proje, 1008 konut ve 250 yataklı 5 yıldızlı bir otelden oluşuyor. Projedeki konutların da otel olarak işletilmesi planlanıyor. Projeden daire satn alanlarla yapılan anlaşma uyarınca konut sahipleri istedikleri 3 hafta konutlarında kalıyor. Yılın kalan dönemini ise Tulpian onlar adına kiralayacak

Dava açmıştı

Tulpian Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Can, yatırımın konutlar ve otelle birlikte 6 bin yatak kapasiteli bir turizm köyüne dönüşeceğini belirtti. 70 milyon euroya mal olacak proje 2010 Şubat'ında tamamlanacak. Tulpian, projeyi sekiz ay önce yine Hollandalı yatırım şirketi Unifin Groep'tan devraldı. 2004'te Bodrum'da Orient Palace Resort ismiyle yatırımına başlayan Unifin, girdiği finansal sıkıntının ardından projeyi tamamlayamamış ve 2006'da projeyi durdurmuştu. Tulpian ise 8 ay önce projeyi devraldı. Bu sırada projedeki konutların yüzde 50'si satılmış durumdaydı. Projenin 1008 konutluk bölümü şu anda tamamlandı, sırada otel rehabilitasyon merkezi ve ortak alanlarının inşaası kaldı. Bu arada projeden ev alan İrlandalılar Unifin'e dava açmıştı. Ancak projenin devralınmasıyla davalar geri çekildi.

500 Hollandalı yaşlı 12 ay konaklayacak

Can, bölgede bir anda 6 bin yatak kapasitesi yaratacak projenin 500 yatak kapasiteli bölümünün yılın 12 ayı Hollanda Sosyal Güvenlik merkezi ile yapılacak anlaşma ile Hollandalı yaşlılara ayrılacağını belirtti. Proje içinde yer alacak olan rehabilitasyon merkezinin önemli yer kaplayacağını belirten Can, yaşlılar için resim, müzik gibi sanat aktiviteleri, bahçecilik kurslar gibi bazı programlar oluşturduklarını söyledi.

Konutların yarısı satıldı

Projede yer alan 1008 konutun yüzde 50'sinin satıldığını belirten Can, "Neredeyse tamamı yabancılara satıldı" diye konuştu. Projenin Hollanda, Danimarka, Belçika, İrlanda gibi ülkelerde pazarlandığını belirtti. Can, projeyi devraldıktan sonra arazi üzerinde termal su kaynakları bulduklarını, bu nedenle de bazı ek yatırımlar yapacaklarını kaydetti. Projeyi devraldıktan sonra, rehabilitasyon alanı gibi yatırımlar eklediklerini belirten Can, ek yatırımlar için yandaki arazileri de almak istediklerini kaydetti. Projedeki otel ise Tulpian tarafından işletilecek.

İrlanda'da günlüğü 150 Euro'ya kalıyorlar

Hollanda hükümeti sosyal güvenlik hizmeti kapsamında yaşlı nüfusun rehabilitasyonu için psikolojik olarak da iyi gelebilecek yazlık destinasyonlarla anlaşma yapıyor. Geçtiğimiz yıllarda İrlanda ile yapılan anlaşmada yaşlılar geceliği 150 eurodan konaklamışlardı. Can, Bodrum'da ne kadar konaklayacaklarına ilişkin çalışma yaptıklarını kaydetti.

Dilek Taş/Sabah


Geri Dön