27 / 04 / 2024

Ercan Tatı: 2014 projelerimiz hazır!

 Ercan Tatı: 2014 projelerimiz hazır!

Ercan Tatı, 2014 yerel seçimlerinde partisinden tekrar aday olmak için harekete geçti, Sayısız projenin altına imza atan Tatı hedeflerinin yüzde 90'ını hayata geçirdiklerini dile getirdi




2009 yerel seçimlerinde partisine 39 yıl aradan sonra Buca'da yerel seçimleri kazandıran Belediye Başkanı Ercan Tatı, 2014 yerel seçimlerinde partisinden tekrar aday olmak için harekete geçti. Görev sürecinde ilçenin birçok sorununa el atarak "devrim" yaptıklarını anlatan Başkan Tatı, "Göreve geldiğimde bazıları, 'Bu işi başaramaz' diyordu, çok şükür hepsinin yüzlerini kararttık. 38 milyon borcu, 14 milyona kadar erittik. Sayısız projenin altına imza attık ve hedeflediklerimizin yüzde 90'ını hayata geçirdik. Bir pazarcı çocuğu olarak pazar yerlerinin hepsini elden geçirerek, esnafımıza ve hemşerilerimize yakışır mekanlar yarattık. Önümüzdeki dönemin projeleri hazır. Canla başla ekibimle çalışmaya devam ediyorum" diyor.


Tüm mahalleleri dolaştım

- 2009 yerel seçim öncesi kimilerine göre 'beklenmedik' bir seçim kazandınız. O süreç nasıldı?

Ben seçimlere 2007'de hazırlanmaya başladım. Yola çıkarken Buca'da AK Parti iktidarı vardı. Ben öncelikle CHP'yi ve kendimi anlattım. CHP Buca'da en son 1971'de seçimi kazanmış. 'CHP Buca'da seçim alamaz' deniyordu. Gerekli analizleri yaptım. Tüm mahalleri dolaştım. Yüzde 1 oy aldığımız yerlere ağırlık verdim. Seçim çalışmalarına başladıktan 1 ay sonra 'yüzde 50'den fazla oy alırım' dedim ve dediğimi yaptım. Birçok kişi bana inanmıyordu ama ekibimin güveni tamdı. 


Çok zamanımı aldı

- Başkanlık koltuğuna oturunca nasıl bir tabloyla karşılaştınız?

Bu koltuğun ekonomik yükünün ne kadar olduğunu resmi olarak çıkarmak zaman aldı. Belediye muhasebesinin başında personel, '17 milyon lira', başka bir tanesi, '22 milyon lira borcumuz var' diyor. Denetmenlerin çıkardığı rakam 30 milyon. Kamulaştırmasız el atmalarla birlikte bu rakam 38 milyon liraya kadar çıktı. Memurlarımız 3 defa büyük operasyon yemiş. Birçoğunun olaylarla ilgisi olmamasına karşın gözaltına alınmışlar. Bir ihale komisyonu oluşturmak çok zamanımı aldı. Yılların müdürleri bu komisyonlarda yer almak istemediği gibi, müdürlüğü kabul etmediler. 


Kültür merkezi yapılıyor

- Hedeflerinin yüzde kaçını gerçekleştirdiniz?

Yüzde 90'ı hayata geçti. Çok amaçlı bir kültür merkezi yapacağım. Projesini 4 yıl önce yaptım ama Maliye Bakanlığı'ndan onay alamadım. 6 parkın yapımı devam ediyor. Gediz mahallesinde kültür merkezimizin inşası devam ediyor.


- Önümüzdeki dönem için projeleriniz hazır mı?

Ege'de ilk olacak Doğaltaş Mücevherat Müzesi açmak istiyorum. Kültür müdürlüğümüzün bulunduğu binayı bu amaçla kullanabiliriz. Ege'nin dünyaya açılan doğal taşlarını sergileyeceğiz. Buca'yı nasıl marka yapacağız? Bu şekilde. Olimpik bir yüzme havuzu daha yapacağım. İki büyük spor kompleksi projesini hayata geçireceğim. Çok konuşulacak bir kültür merkezi ve nikah sarayı yapacağım. Kendi asfalt şantiyemizi yaratacağız.


- Yarı Olimpik Havuz projesini tamamladınız. Açılışı ne zaman olacak?

Genel Başkanımızı bekliyoruz. Fuarın açılışıyla aynı gün olabilir. 320 kişilik tiyatro salonumuzu tamamladık. Onun da açılışını Genel Başkanımız yapacak.


- Kentsel dönüşüm projelerinde hangi noktadasınız?

3 bölgede çalışma başlattık. En hızla giden Seyhan mahallesi. İzmir'e yakışır bir dönüşüm yapacağız. Çaldıran mahallesi ile ilgili Hüseyin Aslan'la protokol imzaladık. Hürriyet ve Akıncılar mahalleleriyle ilgili olarak bir üniversiteyle protokol imzalayacağız.


"Ulaşım sorununa neşter vuruldu"

- Şu ana kadar hangi projeler tamamladınız?

Yeşil alanda yapmayı planladığımız tüm parkları tamamladık. Üzerine de 10 tane daha yaptık. Kişi başına 1.75 metrekare düşen yeşil alanı 6 metrekareye çıkardık. Hedefimiz 10 metrekare. Ulaşımla ilgili problemlerimiz var. Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz, bu yaraya neşter vuruldu. Bizden önce araç ve iş makinesi kiralamak bir sektördü. Bütün hizmet filomuzu yeniledim. Benden önce bu belediyenin en yeni aracı 1997 model makam aracıydı. Yenilemediğim tek bu kaldı. 200 bin metrekare kaldırım, 60 bin ton asfalt yol yaptık. İZSU, Buca tarihinin en büyük yatırımını yaptı. Bütün okullarımıza el attık. Muhtarlık binaları yaptık. Atık ilaç toplama kampanyası başlattık. Bu anlamda bir ilkin altına imza attık. 1 yılda 200 bin ton atık ilaç topladık. Katı atık topla projemiz devam ediyor. Semt evlerinde çok güzel işlerin altına imza attık. Öğrenciler için kurslarımız büyük ilgi gördü. İlçemizdeki bütün cenaze evlerine destek olduk. Kötü günde halkımızın yanında oluyoruz. Yaşlı ve engellilerin evlerine giriyoruz. Gerekli temizlik ve bakım işlerini gerçekleştiriyoruz. Uluslararası Balkan Festivali'ni başlattık. Yörük Ali Rekreasyon Alanı halkımızın büyük ilgisini gördü.


"Pazaryerlerine önem veriyoruz"

- Pazaryerlerine büyük önem verdiğinizi biliyoruz. Neler yaptınız?

Ben bir pazarcının çocuğuyum. Bizim ellerimiz ayaklarımız hiçbir zaman düzgün olmadı. Hep çatlak. Kışın soğunu da yazın sıcağını da iyi bilirim. Yazın özellikle mısır toplamanın zorluğunu biliyorum. Bir pazarcının oğlu olarak pazaryerlerine önem veriyorum. Ben yüzme bilmiyorum. Bizi kimse yüzme havuzuna götürmedi. İmkan yoktu. Ama şimdiki çocuklar bu nimetlerden yararlanmasını istiyorum. Maalesef göreve geldiğimizde pazaryerlerimiz Mısır, Libya, Tunus'taki pazaryereli gibiydi. Mülkiyet sorunu hallettiğimiz bütün pazaryerlerine girdik. Betontaş, Kuruçeşme, Gediz, Seyhan, Yıldız mahalleri... Halkımız ve esnafımız layık olduğu pazaryerlerine kavuştu. Sırada Adatepe, Fırat, Göksu, Şirinyer ve Buca pazaryerlerimiz var. 4 yılda pazaryerlerine 4 milyon lira yatırım yaptık. 15 milyonluk işi, 4 milyon liraya çıkardık. 



Yeni Asır



Geri Dön