19 / 04 / 2024

Ercan Tatı, Gümüldür Süreyya Otel'i 5 yıllığına devraldı

Ercan Tatı, Gümüldür Süreyya Otel'i 5 yıllığına devraldı

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, belediye çalışanlarının aileleriyle tatil yapması için Gümüldür'deki Süreyya Otel'i beş yıllığına devraldı



Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, personelinin tatil yapması için Gümüldür'de otel aldı. Antalya'da belediye ihalelerine fesat karıştırıldığı gerekçesiyle düzenlenen Kasırga -1 Operasyonu'nda Belediye Başkan Yardımcısı Hüsnü Kaya ve Buca-İmar Genel Müdürü Fatih Kara'nın tutuklanması ile morali bozulan belediye personeline müjdeli haber geldi. Başkan Tatı, zor günler geçiren personelin rahat koşullarda tatil yapması için Gümüldür'ün en güzel otellerinden biri olan Süreyya Sipahican isimli işadamına ait olduğu belirtilen Süreyya Otel'i 5 yıllığına devraldı. 5 yıllık kira bedeli olarak belediye tarafından yarım milyon liradan fazla bir ödeme yapılacağı ifade edildi.

İSMİ DEĞİŞTİRİLDİ
Belediyeye ait Buca İmar (Bucamar) şirketi üzerinden alınan Süreyya Otel'in ismi de Otel Buca İmar olarak değiştirildi. Otel yönetimi ile gerekli anlaşmayı sağlayan belediye, rezervasyon yapmaya başladı. 5 yıl süre ile kullanım hakkı belediyeye geçen otel, personel tarafından yoğun ilgi gördü. Çok sayıda çalışan tatil için sıraya girerken, tatilin masraflarının personelin maaşlarından aylık taksitlerle kesilebilecek olması da oteli cazip hale getirdi.

KAR AMACI YOK
Belediye personelinin rahat koşullarda tatil yapması için bu tür çabayı gösterdiklerini ifade eden Başkan Tatı, "Yerimiz kalırsa oteli ilçemizde bulunan emniyet, eğitim ve sağlık gibi kurumlara da açacağız. Burada önceliğimiz belediye çalışanlarıdır. Kesinlikle kar amacı gütmeden maliyetine iş yapacağız. Yerel yönetimler olarak sosyal görevlerimiz de var. Çalışanları memnun olan bir kurum vatandaşa daha iyi hizmet verir" dedi.
Önümüzdeki günlerden itibaren otelin hizmet vermeye başlayacağını dile getiren Buca İmar Şirketi Genel Müdürü Metin İnan ise, otelde tam pansiyon kalma bedelinin sadece 35 TL olacağını söyledi.
İnan, "Tatilin ücreti aylık taksitler halinde maaşlarından kesilecek. Bu da çok ilgi görmemizi sağlıyor. 50 yataklı ve 110 kişi kapasiteli otelde şimdiden yer kalmadı. Yoğun talep görüyoruz" diye konuştu.
Fatih Yapar/Yeni Asır


Geri Dön