19 / 04 / 2024

Erciş'te kentsel dönüşümde sona gelindi!

Erciş'te kentsel dönüşümde sona gelindi!

Erciş'te kentsel dönüşümde sona gelindi. VAN'da 23 Ekim 2011'de meydana gelen depremden sonra ilçenin kalkınması için başlatılan ' Kentsel Dönüşüm Projesi ' hız kesmeden devam ediyor...



Erciş Belediyesi tarafından yürütülen proje, titizlikle yürütülerek esnafların zarar görmemesi ve Erciş'in daha modern yaşanabilir bir şehir haline gelmesi için çalışmalar hızlanırken, son olarak esnafların mağdur olmaması için Atatürk Parkı'na yaptırılan 250 prefabrik dükkân, bu çalışmaların son göstergesi oldu. Kısa sürede yıkıma başlanması Erciş'in modern ve yaşanabilir bir kent haline gelmesi için çalışan Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu, çalışmaları bizzat kendisi takip ederek yürütüyor. 


Kentsel Dönüşüm Projesi'ni Erciş'in aynası ve gülen yüzü olarak değerlendiren Arapoğlu, "Bizler de Erciş'imiz için daha modern yaşanabilir bir kent olması için elimizden geleni yapıyoruz. Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin temeliyle başlayan proje, Erciş Belediyesi hizmet binası ve 2 bin 500 kişilik Büyük Camii'nin temelini atarak devam ettirdik. Erciş'in geleceği ve vatandaşlarımızın daha modern bir şehirde yaşaması için elimizden geleni esirgemiyoruz." dedi. 

Depremin ardından ilçede her yıl 100 bin ton asfalt döküldüğünü ve 100 bin metrekarelik kilitli taş yapıldığını da aktaran Belediye Başkanı Arapoğlu, 2 yıldan bu yana özlemle bekledikleri hizmetin bugün gerçekleştirilmesinin memnuniyetini yaşadıklarını, bu anlamda desteklerini esirgemeyen Van Milletvekili Fatih Çiftçi'ye de teşekkürlerini iletti. 


Ayrıntılı Haber


Geri Dön