19 / 04 / 2024

Erciyes Üniversitesi yaşam merkezi yaptıracak!

Erciyes Üniversitesi yaşam merkezi yaptıracak!

Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü tarafından 4 bin 337 metrekare arsa üzerinde Yaşam Merkezi ve müştemilatı yaptırma işi 25 Mart 2015 Çarşamba günü ihale edilecek.



YAŞAM MERKEZİ VE MÜŞTEMİLATI YAPIMINA İLİŞKİN İRTİFAK HAKKI TESİSİ İLANI


Erciyes Üniversitesi Rektörlüğünden:


Madde 1 - İhale konusu taşınmaz malın niteliği, yeri ve miktarı :

İli                                  :  Kayseri

İlçesi                             :  Melikgazi

Mahalle / Köyü             :  Köşk Dağı Mah.

Ada/Pafta/ Parsel No    :  106 Pafta, 1370 Ada, 15595,00 m2 yüzölçümüne sahip 35 nolu parselin 135,82 m2’si (135,82/15.595,00), 25.106,00 m2 yüzölçümüne sahip 36 nolu parselin 170,12 m2’si (170,12/25.106) ve 50.615,00 m2 yüzölçümüne sahip 105 nolu parselin 5.661,03 m2’si (5.661,03/50.615,00) kullanılmak üzere toplam 5.967,00 m2 alan.

Yüzölçümü                   :  İrtifak hakkı tesisi kurulacak alan 4.337 m2.dir.

Hazine Payı                   :  Yok. Üniversitemiz tam hisseye sahiptir.

Cinsi                             :  Arsa

Tapudaki Şerhler           :  Yok

Sınırları                         :  İhale dosyasında mevcuttur.

Niteliği                          :  Bu gayrimenkuller üzerinde iş yerleri vardır.

Yukarıda tapu kaydı, niteliği ve diğer özellikleri belirtilen taşınmazın üzerinde Yaşam Merkezi ve müştemilatı yapılmak amacıyla Erciyes Üniversitesi Rektörlüğünce, 25 Mart 2015 Çarşamba günü saat: 10.00’da Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı Toplantı Salonunda 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 51/g maddesi uyarınca irtifak hakkı tesisi ihalesi yapılacaktır.

Madde 2- Şartname ve eklerin nereden ve hangi şartlarla satın alınacağı veya görülebileceği :

İhale dokümanı Üniversitemiz İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığında bedelsiz olarak görülebilir. Ancak, ihaleye teklif verecek olanların, İdarece onaylı ihale dokümanını 250,00-TL karşılığında satın alması zorunludur. Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı veznesi veya Ziraat Bankası Kayseri Merkez Şubesi TR38 0001 0001 5940 0636 00 5001 hesabına bedelin açıklamalı olarak yatırılması zorunludur.

Madde 3 - İhalenin nerede, hangi tarih-saatte ve hangi usulle yapılacağı :

a) İhalenin Yapılacağı Adres: Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı – Talas Yolu 5. Km Rektörlük Binası 4. Kat 38039 - KAYSERİ

b) Tekliflerin Sunulacağı Adres: Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı - Talas Yolu 5. Km Rektörlük Binası 4. Kat 38039 - KAYSERİ

c) İhale (Son Teklif Verme) Tarihi: 25.03.2015 Çarşamba Günü.

d) İhale (Son Teklif Verme) Saati: 10.00

e) İhale Komisyonunun Toplantı Yeri: Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı Toplantı Salonu.

f) İhale, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 51/g maddesine göre pazarlık usulü ile yapılacaktır. İrtifak hakkı süresi 20 (yirmi) yıldır, Bu süre irtifak hakkının tapuya tescil tarihinde başlar. Tapuda irtifak hakkı tescil edilmeden inşaata başlanamaz. İnşaat yapım süresi 2 (iki) yıl olup, bu süre irtifak hakkı süresine dâhildir). İstekliler ihalede 20 (yirmi) yıllık süreyi geçmemek üzere tekliflerini 135,96-TL x 7.705,71 m2 = 1.047.668,33-TL ihale bedeli olup; İhale Komisyonu değerlendirmeyi ihaleye katılan istekliler arasından idari ve teknik şartnameye uygun; tahmini kira bedeli üzerinden en fazla teklif veren istekliyi tercih etmek suretiyle yapacaktır. İzleyen yıllar kullanım alanı kira bedelleri, Türkiye İstatistik Kurumunca yayımlanan Yurt İçi üretici fiyat endeksinde (Yİ-ÜFE) meydana gelen artış oranında (bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde değişim oranı) artırılır.

g) İhale, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 51/g maddesine göre pazarlık usulü ile yapılacak olup; aynı kanunun 46, 47 ve 48. maddelerindeki hükümler teklif verme işlemlerinde kıyasen uygulanarak, geçerli en yüksek teklifin altında olmamak üzere oturumda hazır bulunan isteklilerden sözlü ve yazılı teklif alınmak suretiyle ihale sonuçlandırılacaktır.

Madde 4 - Teklifler ihale son teklif verme tarih ve saatine kadar yukarıda belirtilen yere verilebileceği gibi, iadeli taahhütlü posta yoluyla da gönderilebilir. Posta ile müracaat eden isteklilerin ihale dosyasında bildirilen teklifleri son teklif olarak kabul edilecektir. İhale son teklif verme tarih ve saatine kadar İdareye ulaşmayan teklifler değerlendirmeye alınmaz. Verilen teklifler hiçbir suretle geri alınamaz. Saat ayarlarında, Türkiye Radyo Televizyon Kurumunun ulusal saat ayarı esas alınır.

Madde 5 - Tahmin Edilen Yıllık Kira Bedeli, İrtifak Hakkı Bedeli, Geçici Teminat Miktarı:

a) İlk Yıl İrtifak Hakkı Bedeli: 350,00-TL x 4337 m2 = 1.517.950,00-TL’nin %2’si olan 30.359,00-TL’dir. (Bu bedel irtifak hakkı süresince alınacak olup; ikinci ve izleyen yıllar irtifak hakkı bedelleri, Türkiye İstatistik Kurumunca yayımlanan Yurt İçi üretici fiyat endeksinde (Yİ-ÜFE) meydana gelen artış oranında (bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde değişim oranı) artırılır.)

İlk Yıl Tahmini Kira Bedeli: 135,96-TL x 7.705,71 m2 = 1.047.668,33-TL tahmini ihale bedeli olup; İhale Komisyonu değerlendirmeyi ihaleye katılan istekliler arasından idari ve teknik şartnameye uygun kira bedelini en fazla veren istekliyi tercih etmek suretiyle yapacaktır. İzleyen yıllar kullanım alanı kira bedelleri, Türkiye İstatistik Kurumunca yayımlanan Yurt İçi üretici fiyat endeksinde (Yİ-ÜFE) meydana gelen artış oranında (bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde değişim oranı) artırılır. İdare ilk yıl kira bedelini Yaşam Merkezi inşaatı tamamlanıp; faaliyete başladığı tarihten itibaren ödemeye başlayacaktır. Bu kira bedelini yıl içerisinde 4 (dört) eşit taksitle ödeyecektir.

b) Geçici Teminat Miktarı: 104.766,83-TL.dir. İstekliler teminat olarak 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununa göre geçici teminat olarak kabul edilen değerleri ibraz edecekleri gibi geçici teminat miktarını nakit olarak da Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı'nın Ziraat Bankası Kayseri Merkez Şube TR38 0001 0001 5940 0636 005001 nolu hesabına veya veznesine ihale saatine kadar yatırabilirler.

Madde 6 - İsteklilerden İstenilen Belgeler:

İhaleye katılabilmek için, isteklilerin 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunundaki, aynı kanununun 74. Maddesine dayanılarak çıkartılan yönetmelikteki ve ihale dokümanında ki şartları taşımaları, yukarıda belirtilen geçici teminatı yatırmaları ve aşağıda istenilen belgeleri ihale dosyalarında sunmaları zorunludur.

İsteklilerce İhale Komisyonuna Sunulması Gereken Belgeler ( Dış zarf içerisine aşağıda yer alan belgeler konulacak ve dış zarf kapalı, imzalı, ve mühürlü bir şekilde ihale komisyonuna sunulacaktır.)

1 - Kanuni ikametgah sahibi olması, yasal yerleşim yeri olduklarına ilişkin belge (Gerçek kişiler için, nüfus müdürlüklerinden, tüzel kişiler için ise ihalenin yapılacağı ay içinde alınmış ticaret, sanayi odası veya bağlı bulunduğu kurumdan alınacak bir belge ile belgelendirilecektir.)

2 - Türkiye’de tebligat için tebligat adresi göstermesi, telefon, faks ve e-posta gibi iletişim adreslerini belirtmesi.

3 - Türkiye Cumhuriyeti Savcılığından iyi hal kağıdı getirmesi.

a) Gerçek kişi olması halinde Türkiye Cumhuriyeti Savcılığından iyi hal kağıdı,

b)Tüzel kişi olması halinde, tüzel kişiliği oluşturan gerçek kişilerin Türkiye Cumhuriyeti Savcılığından iyi hal kağıtları.

4 - Ticaret Odası, Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası veya bağlı bulunduğu kuruma kayıtlı olduğunu gösterir belgenin aslı;

a) Gerçek kişi olması halinde, ilgilisine göre hangi oda siciline kayıtlı olduğunu gösterir belgenin aslı.

b) Tüzel kişi olması halinde, tüzel kişiliğin idare merkezinin bulunduğu yer ve mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve Sanayi Odasından veya benzeri bir makamdan ihalenin yapılacağı ay içerisinde alınmış belge.

c) Ortak girişim olması halinde, ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her birinin (a) ve (b) bentlerindeki esaslara göre temin edecekleri belge.

5 - İmza sirküleri verilmesi (Aslı veya noterden onaylı sureti).

6 - İstekliler adına vekalet nameleri ile vekaleten iştirak edenin, vekaletnamenin aslı veya noter tasdikli sureti ile imza sirkülerinin aslı veya noter tasdikli sureti.

7 - Ortak girişim olması halinde, ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her birinin ( 3), (4), (5) ve (6) bentlerdeki esaslara göre temin edecekleri belgeler ile ortak girişim beyannamesi, ortaklarca imzalanan ortaklık sözleşmesi.

8 - Yeterlilik verilme keyfiyeti İdarenin uhdesindedir.

9 - Sosyal Güvenlik Kurumundan prim borcu olmadığına dair belge.

10 - İlgili vergi dairesinden borcu olmadığına dair belge.

11 - Şartname ekinde yer alan örneğe uygun ( Ek-1 Formu ) uygun olarak hazırlayacakları teklif mektubu.

12 - Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı'nın Ziraat Bankası Kayseri Merkez Şube TR38 0001 0001 5940 0636 005001 nolu hesabına veya veznesine yatırılmış geçici teminata ait banka dekontu veya vezne alındı makbuzu veya usulüne göre düzenlenen geçici teminat mektubu. Geçici teminat mektup olarak verilecekse süresi ihale tarihinden itibaren en az 120 gün süreli olmalıdır.

13 - İhale dökümanı bedelinin yatırıldığına dair banka dekontu veya vezne alındı makbuzu.

14 - İdari ve teknik şartnamenin isteklilerce okunup anlaşıldığına ve hiçbir itiraz olmaksızın kabul ve taahhüt edildiğine dair yazılı imzalı mühürlü bildirim.

Madde - 7 İhale komisyonu, gerekçesini kararda belirtmek suretiyle ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. Komisyonun ihaleyi yapmama kararı kesindir.



Geri Dön