28 / 03 / 2024

Erciyes Üniversitesi yeni hizmet binası için İstanbul Develiler Derneği ile protokol imzalandı!

Erciyes Üniversitesi yeni hizmet binası için İstanbul Develiler Derneği ile protokol imzalandı!

Erciyes Üniversitesi'ne yeni hizmet binası İstanbul Develiler Derneği ile Erciyes Üniversitesi ( ERÜ ) arasında Develi Seyrani Kampüsüne yeni hizmet binası yapılması için protokol imzalandı....




Erciyes üniversitesi'ne yeni hizmet binası İstanbul Develiler Derneği ile Erciyes Üniversitesi (ERÜ) arasında Develi Seyrani Kampüsüne yeni hizmet binası yapılması için protokol imzalandı. ERÜ Senato Salonu'ndaki imza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Develi'den eğitime destek verildiğine dikkati çekerek, "Entelektüel birikimin olması ilçe için de bizim için de bir kazanç. Önemli olan, okul, bina yapmak, buraya eğitimci göndermek değil, bu. bir kültür meselesidir. Karşılıklı etkileşim önemli. Eğitilmiş bir toplum oluşturmak gerekiyor. Eğitime sahip çıkmak bu memleketin en büyük meselesi. Size de sahip çıktığınız için teşekkür ediyorum" diye konuştu. 


İstanbul Develiler Derneği Başkanı iş adamı Sami Dedeoğlu ise yıllardır inşaat sektörünün içinde olduklarını belirterek, "İstanbul Bağdat Caddesine yaptığımız inşaatla ilçeye yapacağımız inşaatın kalitesi aynı. Buraya gelecek öğrencilerimiz rahat etsin istiyoruz. Bizden sonrakiler de yaptığımız işi örnek alarak yeni binalar yapsınlar" dedi. Dedeoğlu, 2008 yılında geçirdiği kaza sonucu 16 saat komada kaldığını anlatarak, ölümün her an gelebileceğini, önemli olanın geride güzel eserler bırakmak olduğunu kaydetti. İşadamı Sait Erdal Mctiner de Sami Dedeoğlu ile sınıf arkadaşı olduklarını belirterek, "Sami, bir fakülte binası bitirdiğini söylemişti. 'Biz niye yapmıyoruz'diye biz de rahatsız olduk. İmkanlarımız dahilinde böyle hizmetlere başladık. Devamım getirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından, Develi Seyrani Kampüsüne iş adamları tarafından yaptırılacak ve "Mahmut Karaca" adı verilerek ERÜ Ve bağışlanacak bina için protokol imzalandı. Rektör Keleştemur, iş adamlarına törenin sonunda plaket takdim etti. İmza törenine, Develi Kaymakamı Enver Ünlü ve Belediye Başkanı Mehmet Cabbar'm yanı sıra 15'e yakın iş adamı katıldı. 



Dokuz Sütun


Geri Dön