24 / 04 / 2024

Erciyes'e 350 milyon Euro'luk 28 yeni otel geliyor!

Erciyes'e 350 milyon Euro'luk 28 yeni otel geliyor!

Erciyes’e 350 milyon Euro’luk 28 yeni otel yatırımı geliyor. Tesisler tamamlandığında Erciyes’in yatak kapasitesi 6 bin olacak. Mevcut ve yatırımları devam eden 7 otel bulunurken, 21 otel arsasının ise satışı tamamlandı.



Türkiye’ye yerli ve yabancı yatırımcının ilgisi yeni yatırımlarla artmaya devam ediyor. Aralarında Doğuş, Kibar Holding-Birlik Mensucat, Maxima, Marmara Grup, Dinler gibi  kuruluşların bulunduğu şirketler Erciyes Dağı’na toplamda 28 tane otel yatırımı gerçekleştiriyor. Söz konusu yatırımın 5 yıl içerisinde tamamlanması öngörülüyor. Mevcut ve yatırımları devam eden 7 otel bulunurken, 21 otel arsasının ise satışı tamamlandı.


Yatak kapasitesi 6 bin

Türkiye’de tapusunun tamamı tek bir kuruma ait olduğu için yatırım konusunda diğer dağlara göre avantajlı konumda bulunan Erciyes için başlatılan 350 milyon Euro tutarındaki yatırımlar tamamlandığında Erciyes Turizm Merkezi’nin yatak kapa-sitesi 6 bine çıkacak. Kayseri Erciyes AŞ Genel Müdürü Murat Cahid Cıngı, bugüne kadar 170 milyon Euro’luk harcama gerçekleştirildiğini belirtti. Yatırım kapsamında bugüne kadar 102 kilometrelik pistin tamamlandığını belirten Cıngı, proje tamamlandığında pist uzunluğunun 200 kilometreye çıkacağını kaydetti. Erciyes’in 2005 yılında çıkarılan Büyükşehir Belediye Kanunu ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin görev alanına dahil olduğunu ifade eden Cıngı, tek yetkili kurumun belediye haline geldiğini söyledi.


DAVOS’A RAKİP OLACAK 

Erciyes’in pist uzunluğu bakımından uluslararası müsabakalar için getirdiği avantajı kullandıklarını, geçen yıl bir Avrupa Kupası düzenlendiğini ve Erciyes Turizm Merkezi’ni tek bir turizm bölgesi olarak düşünmediklerini vurgulayan Cıngı, Kayseri’nin genel potansiyeli yanı sıra Kapadokya bölgesini de içine alan bir destinasyon oluşturmayı planladıklarını kaydetti. Kayseri’yi her yıl Dünya Ekonomik Forumu’nun yapıldığı İsviçre’nin Davos kasabası yapmayı hedeflediklerini belirten Cahid Cıngı, Erciyes’i Davos gibi bir kongre merkezi haline getirmeyi istediklerini ifade ett. Cıngı “Yaz aylarında Antalya gibi illerde kongre için yer bulmak imkansız, İstanbul 2017 yılına kadar dolmuş durumda. Erciyes’i alternatif bir kongre merkezi haline getireceğiz. 3 bin kişilik kongre merkezi yapılacak” dedi.


Star / Ercan Baysal 


Geri Dön