26 / 04 / 2024

Erdal Küçükşehir: Isı yalıtımıyla 11 milyarlık tasarruf sağlanabilir!

Erdal Küçükşehir: Isı yalıtımıyla 11 milyarlık tasarruf sağlanabilir!

Türkiye'nin PVC profil, kapı pencere ve ısıcam üretimi yapan ilk entegre tesisi Kompen'in Genel Müdürü Erdal Küçükşehir, binalardaki ısı kaçaklarının yüzde 30'unun pencerelerden kaynaklandığını açıkladı...



Türkiye'nin PVC profil, kapı pencere ve ısıcam üretimi yapan ilk entegre tesisi Kompen'in Genel Müdürü Erdal Küçükşehir, binalardaki ısı kaçaklarının yüzde 30'unun pencerelerden kaynaklandığını açıkladı. Bugün 27 milyon ton petrolün binaların ısıtılması için harcandığını sözlerine ekleyen Küçükşehir, yalıtımla 10 milyon ton petrolün tasarruf edilebileceğini ve bunun parasal değerinin ise 11 milyar TL'ye eşit olduğunu vurguladı. 


AB'NİN 10 KATINA ISINIYORUZ 

Türk Standartları Enstitüsü'nün mevcut TS 825 "Binalarda Isı Yalıtımı Kuralları Standartı"nı mutlaka gözden geçirmesi gerektiğini de söyleyen Kompen Genel Müdürü Erdal Küçükşehir, şunları vurguladıi: "Ülkemiz yalıtım değerleri olarak 4 bölgeye ayrıldı. Her bölge için farklı değerler hesaplandı. Ancak bu değerler Avrupa Birliği standartlarının çok altında. Bölgelere göre yalıtım levhası kalınlıkları 5 ila 8 cm arası belirlenmişken Avrupa Birliği'nde birçok ülkede bu kalınlıklar 15 cm civarı uygulanıyor. Bu uygulama aralıkları sonucunda bizler sadece ısıtma ya da soğutma için herhangi bir Avrupa Birliği vatandaşının 10 katı maliyetlere katlanmak zorunda kalıyoruz." 


Sabah Gazetesi 


Geri Dön