20 / 04 / 2024

Erdek Tekirdağ deniz otobüsü seferleri başladı!

Erdek Tekirdağ deniz otobüsü seferleri başladı!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) ile birlikte hayata geçirdiği deniz otobüsü ulaşımı projesi hayata geçirildi. Erdek- Avşa- Marmara Adası - Tekirdağ seferleri başladı...



Özellikle Erdek - Tekirdağ arasında Avşa ve Marmara Adası`nı kapsayan güzergahta yaşanan ulaşım sıkıntısı bu şekilde ortadan kaldırıldı. Deniz ulaşımı hem her gün düzenli olarak hem de konforlu bir şekilde yapılmaya başladı. Erdek ilçesine giden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, İskele Liman`da düzenlenen törende; Erdek-Avşa- Marmara Adası - Tekirdağ seferlerini başlattı. Buna göre; Erdek`ten her gün saat 08.30 ve 15.00`te kalkış yapacak olan deniz otobüsü Avşa`dan 09.30, 13.30, 16.00 ve 20.00`de, Marmara Adası`ndan ise 10.00, 13.00, 16.30 ve 19.30 saatlerinde kalkacak. Tekirdağ`dan hareket saati ise 11.30 ve 18.00 saatlerinde olacak.


Deniz otobüslerinin sefere başlamasıyla ilgili düzenlenen törene; Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip uğur, Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, BUDO Genel Müdürü Levent Fidansoy, Erdek eski Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Deniz otobüsünü gezen Başkan Uğur, vatandaşlar ile sohbet etti. Erdek`teki vatandaşlar ve tatilciler Başkan Uğur`a yoğun ilgi gösterirken, deniz otobüsü seferlerinin bölgede çok önemli bir eksikliği giderdiğini belirterek bu hizmetten dolayı Başkan Uğur`a teşekkür ettiler.  



Başkan Uğur Kaptan Koltuğunda

 

Deniz otobüsündeki incelemesinin sonunda kaptan köşküne çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, gemi ile ilgili teknik bilgiler aldı. Kaptanın ricasını geri çevirmeyen Başkan Uğur, yolculuk öncesi kaptan köşkündeki mikrofondan gemideki yolculara seslendi. Ahmet Edip Uğur deniz otobüsü seferlerinin kışın da devam edeceğini müjdelediği konuşmasında önce kendini tanıttıktan sonra şunları söyledi;

"Çok değerli hemşerilerim, değerli yolcular; BUDO`nun Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapmış olduğu Marmara Adası, Avşa Adası seferleri başladı. Bu sene sezon geç kaldı ama inşallah önümüzdeki yıl seferler daha erken başlayacak. Kışın da bu seferler devam edecek. Hepinize hayırlı yolculuklar diliyorum. Seferlerin Erdek ilçemize, Marmaramıza, Avşa Adamıza, Balıkesir`imize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum."  


Büyükşehir`den Edincik`e Yeni Liman Müjdesi

 

Başkan Uğur, daha sonra sefere çıkan deniz otobüsünü uğurladı. Bu sırada, kendisine yoğun ilgi gösteren vatandaşlarla tek tek ilgilenen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Erdek`te restore edilen İmam Hatip Lisesi inşaatının devam ettiği tarihi binayı da gezip inceledi, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra Erdek Belediyesini ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur burada kendisine aktarılan bazı sorunları dinledi. Taşıyıcılar Kooperatifi ve deniz taşımacılığıyla ilgili sektör temsilcilerini dinleyen Başkan Uğur, Edincik`te Edincik Altı`na ve Narlı-İlhanlar`a liman yapılacağı müjdesini verdi. Bu iskelenin yapımıyla birlikte Erdek ilçe merkezinde liman nedeniyle yaşanan özellikle ağır tonajlı araç trafiğinin (TIR) ciddi oranda azalıp rahatlayacağı kaydedildi. Büyükşehir Başkanı Ahmet Edip Uğur, ayrıca, Ulaştırma Bakanlığı`nın GESTAŞ için yaptığı (zarar ödeme) uygulamasını Balıkesir`deki deniz otobüsü seferleri için de sağlamak konusunda hemfikir olduğu sektör temsilcilerine Ulaştırma Bakanlığı ile bu hususta girişimde bulunacaklarını bildirdi. Adalar bölgesine yapılacak seferlerde doğacak zararların GESTAŞ`da olduğu gibi Erdek-Avşa-Marmara hattında da seferlerin sürekliliği ve düzenli devam etmesi için burada da karşılanması gerektiği vurgulandı. "Edip Uğur, GESTAŞ`a tanınan statünün Balıkesir için de tanınması gerektiğini belirtti.

 

Erdek - Avşa - Marmara Adası ve Tekirdağ sefer saatleri bilgisine https://budo.burulas.com.tr/ linkinden ulaşılabilir.

 

"Balıkesir`i 5 Milyon Nüfusa Göre Planlıyoruz" 

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Erdek Belediyesinde yaptığı konuşmada Balıkesir`in bugüne kadar ranta yönelik idare edildiğini, iyi planlama yapılmadığını bildirdi. Balıkesir`in zenginliğini iyi organize edip iyi planlama yapacaklarını vurgulayan Başkan Uğur şunları kaydetti;

 

"Üniversitelerle Balıkesir`in ulaşımı, yerleşim alanları, sanayisi, turizmi ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Balıkesir`i 5 milyon nüfusa göre planlıyoruz. Balıkesir`in nüfusu 1.5 - 2 milyon değil. İstanbul`dan gelen otoyol, Çanakkale otoyolu, yüksek hızlı tren ile birlikte zaten siz İstanbul`a 2 saat oluyorsunuz, Bursa`ya 45 dakika, İzmir`e 1 saat. Bu bölgeler zaten 18 bin kilometrekarelik bir alan. Balıkesir`i 5 milyon nüfusa göre planlamanız lazım. Yoksa ne okulunuz, ne yeşil sahanız, ne sahilleriniz yeter. Akademisyenler ona göre olması lazım diye söylüyorlar. Büyük düşünmek gerekiyor. 5 milyon nüfusa göre üniversitelerini, eğitim kuruluşlarını, yeşil alanını, parkını, limanını, yat limanını, sanayi bölgesini, turizm bölgesini, ormanını her şeyini ona göre yapmamız lazım. Kazdağları’nda 2 bin metre yükseklik var. Nisanın 15`ine kadar dört buçuk metre kar var. Altınoluk`a teleferik yapalım diyoruz. Sıcakta bunalan vatandaş binsin teleferiğe 10-15 derece daha düşük, dağ havasını teneffüs etsin. Oksijeni bol bölge.  Ayvalık tarafı bir tarafta fıstık ormanları var, çam. Diğer tarafta granit, her taraf ocak. Altın madeni var, bakır var, molibden var, kurşun var, kömürü var. Termal suyu,  deniz kenarı, ormanlık. Böyle bir zenginlik dünyanda yok. Ama bizim bu zenginliği iyi organize etmemiz, iyi planlamamız lazım. İyi planlamazsak çevresi kirli, çarpık yapılaşmış bir yer olur. Bizim amacımız Balıkesir`i 5 milyon nüfusa göre planlamak. Yoksa bugüne kadar yapılan bütün planlamalar hep ranta göre yapılmış planlamalar. Onun için mastır planları doğru bir şekilde yapalım, yanlış iş yapmayalım."

 

Lojistik Köy Kasım’da Açılacak 

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir organize Sanayi Bölgesi`ndeki Lojistik Köyün önümüzdeki Kasım ayında açılarak faaliyete başlayacağını bildirdi. Lojistik Köyün Bandırma limanı gibi işleyeceğini belirten Başkan Uğur, "Lojistik köy faaliyete geçtiğinde Balıkesir Bandırma limanı gibi olacak. Konteyneri orada teslim ettin mi oradan demiryolu ile Bandırma`dan gemiye vagon gidiyor, oradan Tekirdağ üzerinden Avrupa`ya gidiyor.  Kasım ayında Lojistik Köyü açacağız. Türkiye nüfusunun yüzde 60`ı İstanbul-Muğla hattında yaşıyor, tüketimin de yüzde 70`ini yapıyor. Balıkesir bu hattın merkezinde" dedi.


"Hiç Kimseyi Ötekileştirmeden Çözüm Merkezli Çalışıyoruz"  

 

Erdek Belediyesi’nin ardından ilçe merkezinde yaya olarak dolaşarak halkla ve esnafla selamlaşan Büyükşehir Başkanı Ahmet Edip Uğur, parti teşkilatında halkla bir araya geldi. Burada kendisine iletilen konuları dinleyen Başkan Uğur,"Bugün Erdek-Marmara Adası- Avşa Adası BUDO deniz otobüsü seferleri başlaması nedeniyle aranızdayız. Eğer Çanakkale`de GESTAŞ`a tanınan haklar adalara seferle ilgili devlet zararını ben karşılarım diyor, Çanakkale`nin Bozcaada ve Gökçeada var, bu iki adaya olan seferlerin zararını devlet karşılıyor. BizimadalarımızTürkiye’nin en büyük adaları, biz de Ulaştırma Bakanlığına müracaatımızı yapacağız, zararımız karşılansın kışın da seferler devam etsin. Bununla ilgili bir çalışma yapacağız. Bunu hükümetimize kabul ettirirsek zararını devlet karşılarsa, GESTAŞ`ın çalıştırdığı gemilerin bir tanesi bizim Büyükşehir’e aitmiş, alırız o gemiyi, bir tane de yeni gemi alırız. Bu hizmeti verir, halkımızı sıkıntıya düşürmeyiz inşallah. Bu sevinci mutluluğu beraber paylaşıyoruz. Yeni yaptığımız tespitler var, Büyükşehir’in kıyılarla ilgili, dolgu alanlarıyla ilgili, Milli Emlak`a ait yerlerle ilgili yer tespitlerini yapıyoruz. İnşallah zaman içinde onlara da sahip çıkacağız, yani Büyükşehir’in bütün yetkilerini sonuna kadar kullanacağız. Büyükşehir yeni kuruldu, daha su, kanalizasyon idaresi bile tam teşekkül etmiş değil. Çünkü Balıkesir`in 20 tane ilçesi var, 900 tane kırsalda mahallemiz var. Kış nüfusu 1 milyon 200 bin, yaz nüfusu ise 3 milyonu geçiyor. 300 km kıyı şeridi ile Balıkesir hakikaten büyük bir eyalet. Buraya sahip çıkmaya uğraşıyoruz, kuruluşlarımızı tamamlamaya uğraşıyoruz. İnşallah önümüzdeki günler daha güzel olacak. Bunun gayreti içerisindeyiz. Her zaman başkanlarımızla ve belediye meclis üyelerimizle beraberiz, istişare ediyoruz. İstiyoruz ki yaşanılabilir, çevresi temiz, huzurlu bir Balıkesir, huzurlu bir Erdek. Balıkesir hinterlandı çok geniş, her tarafa yetişmeye uğraşıyoruz. İnşallah hepsini hep birlikte el ele yapacağız. Hepinize çok teşekkür ediyorum." dedi.

 

Büyükşehir Başkanı Edip Uğur, bir vatandaşın Erdek`te binden fazla kişinin mağdur edildiği belirtilen Kastri bölgesiyle ilgili imar sıkıntısını inceleyeceğini, konuyla ilgili yapılabilecek ne varsa çözüm için gerekeni yapacaklarını belirtti. Kimsenin herhangi bir endişeye kapılmamasını isteyen Başkan Uğur, "Biz herkesin hakkını teslim etmek isteriz. Biz her zaman hakkın, hukukun yanındayız. Bir haksızlık varsa o haksızlığı ortadan kaldırmaya çalışırız, kimseyi ötekileştirmeden. Bizde sosyal demokratlar var, sosyalistler de var, aleviler de var. Her gruptan, Sünni’si, Alevi’si, zaten bizim partinin felsefesi; İnsanları ötekileştirmeden her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı eşit vatandaş. Herkesin hakkını hukukunu koruyarak kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden, asimile etmeden bu ülkede rahat, huzur içinde yaşaması. Biz bu, inceleyelim, neticede bu Büyükşehir Belediyesi’ne gelecek. Biz size yardımcı oluruz, merak etmeyin" dedi. Başkan Uğur`un sözleri vatandaşlar tarafından uzun süre alkışlandı.

 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Erdek dönüşü özel bir müteşebbisin açtığı hayvanat bahçesini de gezip incelemelerde bulundu. 100 dönümlük alan üzerine kurulan ve her türden hayvanın barındığı at çiftliğiyle birlikte içinde havuz ve lunaparkın da yer aldığı hayvanat bahçesinin Balıkesir`de bir ilk olduğunu ifade eden Başkan Uğur, işletme sahibi Ceyhun Mırız`ı kutladı. Mırız ailesinin yaptırdığı çifte minareli Hacı Osman Mırız Cami inşaatını da inceleyen Başkan Uğur, Erdek temaslarının ardından Balıkesir`e döndü.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön