23 / 04 / 2024

Erdek'teki cezaevi kütüphaneye dönüştürülecek!

Erdek'teki cezaevi kütüphaneye dönüştürülecek!

Erdek'de, 58 yıl cezaevi olarak kullanılan ve Eylül 2014'te boşaltılan bina, İlçe Halk Kütüphanesi ile Erdek Evine dönüştürülecek. Bir yıl önce cezaevinin kapatılmasıyla 25 hükümlü ve tutuklu. Bandırma Cezaevi'ne nakledilmişti.



ERDEK Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, geçen yıl boşaltılan Hazineye ait Adalet Bakanlığına tahsisli binanın. 

İlçe Halk Kütüphanesi ile Erdek Evi'ne dönüştürülmesi için çalışma başlattıklarını söyledi.Sarı, 34 bin nüfusa sahip ilçede 3 bin 476 öğrencinin bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti: "58 yıl ceza ve infaz kurumu olarak kullanıldıktan sonra kapatılan binanın yer aldığı bölgede 900 metrekarelik yer Hazineye kayıtlı olup, aynı zamanda hemen yanında belediyeye ait bin 600 metre karelik yer bulunuyor. Zaten bu bölge, imar planında kütüphane yeri olarak geçiyor. Şimdi biz, belediye meclisi olarak bu yerin, imar planına uygun duruma dönüştürülmesi ve Adalet Bakanlığına tahsisinin kaldırılarak, belediyemize tahsisini istiyoruz. Bu bölgenin, adalet sarayı yapılması düşünülüyordu. 

Ancak biz, belediye olarak, adalet sarayı yapımı için yeni bir yer gösterdik. İnanıyorum ki, bu bölgenin tahsisinin belediyemize yapılmasının ardından, Erdek'e ilçe halk kütüphanesini kazandıracağız. Bir yıl önce cezaevinin kapatılmasıyla 25 hükümlü ve tutuklu. Bandırma Cezaevi'ne nakledilmişti.


Balıkesir Büyükşehir Merhaba


Geri Dön