28 / 03 / 2024

Erdem Akan, VitrA için tasarladı: İllüzyonist Banyo!

Erdem Akan, VitrA için tasarladı: İllüzyonist Banyo!

Türkiye’den ve dünyadan ünlü mimarlar, “hayal edilen” ürünlerin gerçeğe dönüştürülmesine ortam sağlayan VitrA İnovasyon Merkezi’nin sergi alanında; VitrA ürünlerini de kullanarak banyo enstalasyonları gerçekleştiriyor



Ödüllü tasarımcı Erdem Akan; geleceğin trendlerine ışık tutan “İllüzyonist Banyo” isimli çalışmasında, suyun mimari yüzeylerle kurduğu ilişkiden ilham alarak yalın bir banyo mekanı yarattı. Mekanda asimetrik olarak konumlandırılan, derinlik kazandırılmış üç boyutlu aynalar, malzeme ve renk seçimleri; illüzyon algısını kuvvetlendirmek için kullanıldı.

Erdem Akan, suyun yansıtma ve aksettirme özelliklerinin zihinde yarattığı yanılsamaları mimari unsurlarla ifade ettiği mekan tasarımında, doğallığı ve sadeliği ön plana çıkarıyor. Tasarımcı; VitrA İnovasyon Merkezi’nin kendisine ayrılan bölümünde, Ross Lovegrove’un VitrA için hazırladığı Freedom koleksiyonundaki özel üretim lavabo ve İstanbul serisine ait bataryaların yanı sıra; Fusion imzasını taşıyan beyaz duvar karolarıyla, Next tasarımı porselen yer karolarını tercih etti.


Geri Dön