23 / 04 / 2024

Erdem Başçı: Dolar yıl sonunda 1,92 ve altında olursa şaşırmayın!

Erdem Başçı: Dolar yıl sonunda 1,92 ve altında olursa şaşırmayın!

Anadolu Ajansı Finans Masası'na konuk olan Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Döviz kuruyla ilgili bu yükselişin geçici olduğunu belirterek "Dolar yıl sonunda 1,92 ve altında olursa şaşırmayın" dedi...



Merkez Bankası'nın politikalarına ve finansal piyasalara ilişkin son gelişmeleri Anadolu Ajansı Finans Masası'nda değerlendiren Erdem Başçı, "Türkiye ile ilgili hiç bir endişemiz yok. Kimse sürpriz beklemesin ifadelerini kullanarak, "Dolar yıl sonunda 1,92 ve altında olursa şaşırmayın" dedi.


Döviz kuruyla ilgili bu yükselişin geçici olduğunu belirten Başçı, şu anda döviz kurlarıyla ilgili hiçbir endişe duymadıklarını ifade ederek, birinci önceliklerinin likidite olduğunu söyledi.


Reel sektöre seslenmek istediğini kaydeden Başçı, şunları söyledi:


"Reel sektör biraz döviz borçlusu olduğu için tedirginlik oradan kaynaklanıyor. Hiç endişe etmelerine gerek yok.Şu anda döviz pozisyonlarını kapatmak için yanlış zaman."


Türkiye'nin yüzde 3 ila 4 arasında büyüyeceğini tahmin ettiğini de kaydeden Başçı, "Enflasyon 6,2'ye düşene kadar faiz oranı 6,75'in altına düşmeyecek" dedi.


AA



Geri Dön