29 / 03 / 2024

Erdemir Çelik Manisa tesisini devreye aldı!

Erdemir Çelik Manisa tesisini devreye aldı!

Erdemir Grubu'nun dağıtım kanalı şeklinde hizmet veren Erdemir Çelik Servis Merkezi, otomotiv ana ve yan sanayii, beyaz eşya sektörü, metal ambalaj ve imalat sanayiinin ebatlanmış yassı çelik talebini karşılıyor.



Erdemir Grubu'nun dağıtım kanalı şeklinde hizmet veren Erdemir Çelik Servis Merkezi, otomotiv ana ve yan sanayii, beyaz eşya sektörü, metal ambalaj ve imalat sanayiinin ebatlanmış yassı çelik talebini karşılıyor. 

Bu doğrultuda yatırımlarına devam eden Erdemir Çelik Servis Merkezi, 2013 yılında 70 bin metrekare kurulu alan üzerinde Manisa Çelik Servis Merkezi'nin yatırımına başladı. Yetkililer, merkezin 2 Mart 2015 tarihinde geçici kabulünün yapılarak, hizmete açıldığını kaydetti. 4 bin metrekare açık stok sahaya sahip çelik servis merkezinin dış cephe inşaatı tamamlandı ve nisan ayı içinde stoklama hizmeti vermeye başladı. Erdemir Çelik Servis Merkezi, yıl sonunda da soğuk dilme hattının devreye alınmasının planlandığını belirtti. 


Yurt içi ve dışında birçok firmaya ebatlama ve lojistik hizmeti sunan Erdemir Çelik Servis Merkezi, müşterilerinin tek bir kaynaktan tüm ebatlanmış yassı çelik ihtiyaçlarını karşılamak üzere trapez kesim, çoklu kesim, sıcak ve soğuk dilme, boy kesme ve benzeri hizmetlerini bünyesinde barındırıyor. Gebze, İskenderun ve Ereğli tesislerinde 1.8 milyon ton kurulu kapasiteyle hizmet veren firma, bu yıl Manisa Çelik Servis Merkezi'ni de devreye alarak, sanayinin yoğun olduğu dört farklı bölgeden hizmet vermeye başladı. 


Erdemir Çelik Servis Merkezi'nin, 2001'de Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde yaklaşık 10 bin metrekaresi kapalı, 30 bin 440 metrekare alanda kurulduğu ve Ocak 2002'de ticari faaliyetlerine başladığı belirtilirken, ardından 2011 yılında yassı ve uzun çelik üreten İsdemir fabrika sahası içinde yer alan 21 bin 600 metrekare kapalı alana sahip İskenderun Çelik Servis" Merkezi'nin devreye alındığı kaydedildi. 2012 yılı sonunda ise Erdemir fabrika sahası içinde yaklaşık 19 bin metrekaresi kapalı 50 bin metrekare alanda faaliyet gösteren Ereğli Çelik Servis Merkezi'nin hizmete açıldığı aktarıldı. Yatırımına 2013 yılında başlanan ve Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde yaklaşık 25 bin metrekaresi kapalı 70 bin metrekare bir alanda yer alan Manisa Çelik Servis Merkezi de mart ayında hizmete açüdı. Erdemir Çelik Servis Merkezi, 2015 yılı son çeyreğinde ilk üretim hattını da devreye alacak ve ihtiyaca göre ilave hatların yatırımına devam edecek. 


Galvaniz hattına yatırım ile ÇSM'nin alanı genişleyecek Aktif büyüklüğü 6.9 müyar dolar olan Erdemir Grubu, mevcut 330 bin ton/yıl galvaniz üretim kapasitesine ek olarak yeni galvaniz hattı yatırımı çalışmalarına devam ediyor. Firma, yeni galvaniz hattı yatırımlarıyla çelik servis merkezlerinin hizmet alanının genişleyerek, otomotiv sektörü başta olmak üzere daha geniş ürün gamıyla hizmet vereceklerini iletti. 


Türkiye çelik sektörü için Metalürji Ar-Ge Merkezi'ni hizmete açan Erdemir Grubu, 2020 için belirledikleri 'dünya klasında bir şirket olma' vizyonu doğrultusunda oluşturdukları beş yıllık inovasyon odaklı stratejik planda, araştırma ve geliştirme faaliyetlerine ağırlık vereceklerinin altını çizdi. Yetkililer, Ar- Ge Merkezi ile uzun vadede 'İleri Çelik Araştırmaları Merkezi' olmayı hedeflediklerini vurguladı. Avrupa'da az sayıda üreticinin sahip olduğu çelik simülasyon merkezi ile araştırma ve geliştirme faaliyetleri yürütecek olan Erdemir Grubu, inovatif ürünler geliştirme konusunda dinamik yapıya kavuşmayı amaçlıyor. Sıcak haddehaneden kaplamalı ürünlere kadar tüm prosesleri simülasyon merkezinde önceden görme ve inceleme imkanına sahip olacak olan firma, yeni Ar- Ge merkeziyle otomotiv alanında çalışmalar yürütüyor. 2014 yılında 20 yeni çelik kalitesini ürün gamma kattıklarını bildiren yetkililer, müşteri talepleri ve stratejik hedefler doğrultusunda geliştirilen yeni çelik kalitelerini otomotivden beyaz eşyaya, petrol boru imalatından yapı sektörüne kadar farklı alanlarda kullanıma sunduklarını aktardı. Yetkililer, ayrıca yeni kalite çalışmalarına devam ettiklerini bildirdi. 


Geçen yıl satışlarını yüzde 25 artırdı Türkiye'nin tek entegre yassı çelik üreticisi Erdemir Grubu bünyesinde yer alan Erdemir Çelik Servis Merkezi, 2014 yılında satışlarını bir önceki yıla göre yüzde 25 artırarak, yaklaşık 707 bin ton seviyesine yükseltti. Bununla birlikte, geçen yıl işlenmiş ürün satışları da önceki yıla göre yüzde 48 artarak, 371 bin tona ulaştı. Yassı çelik talebi olan farklı sektörlerdeki müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılayan fırına, 2014 yılında satışlarının yüzde 65'ini cTtomotiv ve beyaz eşya sektörüne, yüzde 25'ini de genel imalat sanayiine yaptı. Öte yandan, İstanbul Sanayi Odası'mn 'Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu' raporunda ilk 10'da iki, 500 içinde ise dört şirketiyle yer alma başarısını gösteren Erdemir Grubu'nda, Erdemir Çelik Servis Merkezi 368 milyon TL üretimden satış rakamıyla 'Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu' sıralamasında 244'üncü sırada yer aldı. 


Hizmetlerini ISO 9001:2008 ve ISO/ TS 16949 standartlarının şartlarım yerine getirerek verdiklerini belirten Erdemir Çelik Servis Merkezi, ayrıca müşteri memnuniyetini gerçekleştirebilmek için satın alma, satış, üretim, stok, lojistik, muhasebe, fînans ve kalite süreçlerini Erdemir Çelik Servis Merkezi özeline yazılmış Kurumsal Kaynak Planlaması (ERP) programı ile yöneltiği bilgisini verdi. Yetkililer, entegre üretim felsefesi içinde cevher girdisi ile başlayan ve tüm prosesleri Erdemir Grubu kontrol ve garantisinde olacak şekilde yürüyen üretim sürecinde, nihai ürünlerin paketlenmiş ve ebatlanmış olarak müşterilerin kapısına teslim edildiğini ifade etti. 


Dünya Bölge


Geri Dön