23 / 04 / 2024

Erdemir Grubu 1 milyar dolarlık yatırım planlıyor!

Erdemir Grubu 1 milyar dolarlık yatırım planlıyor!

Erdemir Grubu, hem şirketi hem demir çelik sektörünü şampiyonlar ligine taşıyacak olan Ar-Ge Merkezi’ni devreye aldı. Şirket önümüzdeki üç yılda da toplam 1 milyar dolarlık yatırım planlıyor.



ÖNÜMÜZDEKİ beş yıllık süreçte alanında dünyanın en büyüklerinden biri olmayı hedefleyen ve farklı kategorilerde toplam 1 milyar dolarlık yatırımını hayata geçirmeye hazırlanan Erdemir Grubu, Ar-Ge merkezini faaliyete geçirdi. Resmi açılışı Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından yapılan ve Türkiye’nin ilk çelik Ar-Ge Merkezi unvanını taşıyan merkez, Avrupa’nın da sayılı tesisleri arasında yer alıyor. 


HEDEF 500 MERKEZ


Ar-Ge Merkezi’nin faaliyete girmesi üzerine bir değerlendirme yapan Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır, Türkiye’de üretilen yassı çeliğin yüzde 67’sini, tüketilen yassı çeliğin yüzde 35’ini üreten Erdemir Grubu’nun 7 milyar dolar aktif büyüklüğü ve 13 bine yakın çalışanıyla Türk sanayisinin lider kuruluşlarından olduğunu belirti. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da Türkiye çelik sektörünün yapısal sorunlarını çözerek katma değeri yüksek ürünlere odaklanması gerektiğini, bunu da Ar-Ge ve inovasyonla yapabileceğini söyledi. Türkiye’de mevcut durumda 184 olan Ar-Ge merkezi sayısını ilk etapta 500’e çıkarmayı hedeflediklerini aktaran Sanayi Bakanı Fikri Işık, bu alandaki düzenlemeleri Ar-Ge merkezlerini geliştirecek tarzda geliştireceklerini ifade etti. 


S&P NOTUNU ARTIRDI


Uluslararası derecelendirme kuruluşu Standard & Poors (S&P), hem üretim hem kârlılıkta yükselen trendiyle dikkat çeken Erdemir’in kredi notunu B+’dan BB-‘ye bir not yükseltti.


Avrupa'da çok az şirkette var 


Türkiye’de ilk olacak ve Avrupa’da az sayıda üreticinin sahip olduğu ‘Simülasyon Merkezi’ kapsamında Erdemir Ar-Ge Merkezi, hammadde Ar-Ge simülasyon laboratuvarı ve ürün geliştirme Ar-Ge simülasyon laboratuvarı olmak üzere iki adet kapsamlı laboratuvar kuracak.  Kapasite kullanım oranını değiştirmeden yüksek ürünler üretmeye odaklanacak olan Erdemir’in bakanlık onaylı ilk Ar-Ge Merkezi, uzun vadede bir ileri çelik araştırmaları merkezi olarak hizmet verecek. 



Akşam


Geri Dön